פסטה וירוקים ברוטב חמאת לימון
הכי חשוב מכינים ואוכלים מיד!
פסטה טליאטלה או פפרדלה ואם יש עם ביצים – מה טוב.
מבשלים את הפסטה בסיר פסטה גדול, שיש בו הרבה מים ומלח, במליחות של מי ים הרוטב תמיד מחכה לפסטה!
רגעי השיא של הפסטה הם כשהיא יוצאת מהסיר.
מי הבישול בהם בושלה הפסטה, הם החוליה המחברת בצורה הטובה ביותר בין הפסטה לרוטב.
תישמרו לכם קצת מהקסם הזה.
חמאה עדיף צהובה אירופאית, אבל גם סטנדרטית עושה עבודה טובה.
לימון – גם מיץ וגם קליפה ביחד הם נותנים לפסטה את הטעם והניחוח המושלם.
ירוקים נותנים את העושר למנה והופכים אותה לבריאה ומזינה ומלאה בטעם.
פרמזן לטאצ׳ האחרון ואקסטרה אומאמי.
חומרים ל-4 מנות:
500 גרם פסטה מסוג טליאטלה או פפרדלה
מלח אטלנטי
צרור אספרגוס חתוכים למקטעים
50 גרם חמאה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון קטן
2 זוקיני פרוסים
פרמזן מגוררת
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
1.מביאים לרתיחה סיר פסטה גדול עם מים ומלח, לבישול הפסטה.
2.מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן דקה לפני שמגיעה לדרגת אל דנטה מוסיפים את האספרגוס.
3.במקביל מחממים ווק או מחבת גדולה ועמוקה עם חמאה, מיץ וקליפה של לימון על אש קטנה עד שהחמאה נמסה.
4.מוסיפים את הפסטה והאספרגוס למחבת עם רבע כוס ממי הבישול, מוסיפים רצועות זוקיני שפורסים עם קולפן מערבבים יחד ומוסיפים פלפל ופרמזן. אוכלים מיד!
*המתכון באדיבות חברת food appeal