פורסם ב-

סכין שף – איך בוחרים סכין למטבח ?

סכינים

אז החלטנו שהגיע הזמן לסכין חדש !

אקדים ואומר שהסכין היא לב ליבו של המטבח הביתי והמקצועי ומרגע שעברנו את שלב סכיני הירקות הקטנים, אזרנו אומץ והתחלנו לעבוד עם סכין שף – אין דרך חזרה !

היעילות המהירות הנוחות והמיומנות שמגיעה עם הזמן זה עולם אחר שפשוט הופך את העבודה במטבח לחוויה אחרת לגמרי.

סכיני גלובל GLOBAL KNIFE

 

הסכין …. מלך המטבח הבלתי מעורער.

אז איזה סכינים אנחנו בעצם צריכים , או יהיה נכון לומר חייבים שיהיו לנו במטבח

סכין שף

סכין חובה במטבח, שאף שף או טבח לא יעבדו בלעדיה, בעזרתה אפשר לעשות כמעט הכל.

סכין שף היא סכין גדולה יחסית, בעלת להב כבד, באורך שנע בין 15 ל-35 ס”מ.

זו סכין “אישית” – כלומר, כל משתמש אמור לבחור את הסכין שלו, שתתאים לו ככפפה לכף היד, מבחינת נוחות. כובד, אורך וצורת הידית.

ידוע למשל שסכינים גרמניות נוטות להיות כבדות ומסיביות לא כולם אוהבים שיש משקל על היד .

לעומת סכיני ויקטורינוקס השוויצריות הידועות במשקלן הקל מאוד דבר שאינו מוריד מערכן ויש טבחים / שפים שלא יחליפו את הסכין בעד שום הון שבעולם.

במיוחד אנשים שעיקר פעילותם היא בתחום הדגים / סושי יעדיפו סכינים יפניות דקות במיוחד שיקלו על העבודה.

הסכין היא האביזר החשוב ביותר במטבח!

ואנחנו מאמינים שלכל פעולה שאנו נרצה לבצע במטבח, בכדי להגיע לתוצאות מדויקות בדיוק כפי שצפינו עלינו להתאים את “כלי העבודה” הייעודי לפעולה אותה נרצה לבצע :

אנחנו נמשיך להעמיק את הידיעות שלכם בתחום הסכינים כך שבפעם הבאה תדעו בדיוק איזו סכין אתם צריכים ולאיזו מטרה היא נועדה !

סכין לחם :

להב ארוכה ומשוננת עם שיניים רחבות הננעצות ( כמו משור ) בגוף קשיח כמו באגט לחם שאפוי היטב וכדומה, לאורך הלהב משמעות לא פחותה וצריך להיות תואם לסוג הלחם אותו נרצה לחתוך.

סכין פילוט :

סכין גמישה צרה וארוכה מתאימה לחיתוך אופקי ביחס למשטח העבודה ולשליטה מלאה בעובי ואורך החיתוך.

סכין סנטוקו:

סכין המגיעה אלינו מהמטבח היפני / המזרח הרחוק להב שטוח ומתאימה במיוחד לחיתוך וקיצוץ מהיר ומאסיבי בשיטת “נדנד”

 

קופיץ :

סכין בעלת להב רחב במיוחד, כבדה ומיועדת לנתחי בשר גדולים עם עצמות ובכר מוזכרת בתנך : סַכּין בַּעלַת לַהב רָחב לקיצוּץ בָּשׂר: וּבַמוּקדָשין קוצֵץ בַּקופיץ (פסחים ז, יב); הקופיץ יעיל ביותר לחיתוך הבשר

סכין ירקות :

סכין קלה קצרה וחדה לעבודה מדויקת ומהירה בירקות קטנים מיועדת בעיקר לקילף וקישוט.

סכין סטייק :

סכין המשמשת את הסועד בזמן הארוחה ובעיקר מתאימה לאכילת בשרים, מאוד דומה לסכין ירקות יחד עם זאת יש לשים לב כי מבנה השיניים על הלהב הוא שונה לגמרי, שיני סכין הסטייק יהיו עמוקות הרבה יותר בכדי לבסס אחיזה טובה יותר בבשר.

סכיני סטייק בעיצוב צרפתי

סכין בשר מעוקלת:

סכין שהפכה להיט בשנים האחרונות בעיקר עקב השפעתו של השף הטורקי נוסראת עם המסעדה המפורסמת שלו, תפקידה של הסכין הוא לבתר נתחי בשר גדולים במיוחד בשאיפה לחיתוך אחיד וישר אשר שומר על שלמות הנתח לפני צלייה.

אז אם החלטתם לרכוש סכין, בררו את הצרכים שלכם, בדקו אותה היטב ואל תתפשרו על האיכות, כדאי להשקיע בה יותר מכל כלי אחר.

דגשים נוספים בבחירת הסכין :

  • אחיזה נוחה.
  • התאמה מלאה לשימוש הרצוי.
  • כובד וגודל נכונים למשתמש.
  • סכין חדה בהתאמה אישית.

בסכין איכותית על פי רוב הלהב יעבור לכל אורך הסכין כולל הידית ויהיה עם חיזוקים לכל אורכו מה שמבטיח 0 תזוזה של הלהב ושמרה על הסכין לאורך שנים.

נתונים אלו יקלו את השימוש בה, היא תאפשר חיתוך מהיר ומדויק, והעבודה במטבח תהיה יצירתית יותר ומהנה.

מחפשים לקנות סכין או סט סכינים איכותי למטבח הגעתם למקום הנכון.

באתר שלנו תמצאו את כל סוגי הסכינים למטבח של מיטב החברות במחירים מעולים.

לנוחיותכם הוספנו למחלקה את כל המוצרים הנלווים אליהם כמו מעמדי סכינים, קרשי חיתוך הכל במקום אחד.

סכין טובה תלווה את בעליה שנים ארוכות, חשוב לקנות סכין ממותג מוכר שנותן אחריות ארוכת טווח.

אצלנו תוכלו לרכוש סכינים ממגוון המותגים:

ואם בא לכם לקבל ייעוץ מקצועי וסכין שתתאים ליד שלכם כמו כפפה מוזמנים לבקר אותנו בחנות בהרצליה

בן גוריון 2 – הרצליה, פסאג לב העיר בתוך הפסאג’

או בטלפון : 09-7897944