פורסם ב-

סביצ’ה ים תיכוני לימים חמים .

בימים חמים כשלא בא לנו שהאוכל יכביד

שלחו אלינו היישר מדרום אמריקה את מנת הסביצ’ה

מנה קלילה שבזכותה תקצרו מלא מחמאות .

אז מה זה סביצ’ה ?

סביצ’ה .

מנת דג טרי שנכבש במהירות וזו כל התורה כולה

מדובר על מנה עתיקה ביותר שמקורה בדרום אמריקה

המנה מאוד פשוטה להכנה וקיימות אין ספור אפשרויות וצורות הגשה

אנחנו כמו שאנחנו הים תיכוניים אוהבים להכניס הכל לפיתה ולתת איזה עקצוץ מגניב

אז כמה כללים חובה לפני שמתחילים :

הדג חייב להיות טרי טרי ובעניין הזה אין פשרות .

חותכים לקוביות יחסית גדולות 1.5-2 ס”מ

אנחנו אוהבים לשחק עם המרקמים רק קשה נוזלי ופריך

מנעד הטעמים הוא אין סופי ואנחנו מחליטים על הכוון .

חשוב לזכור הסיפור הוא הדג , שאר המרכיבים הם הרקע .

מה צריך ל- 2 פיתות ?

300 גרם פילה דג טרי , עדיפות גבוה לדג ים ( לברק , מוסר , דניס , באס )

ליים או מיץ מלימון שלם סחוט

כוסברה קצוצה

עגבניות חתוכות לקוביום

בצל סגול קצוץ

צנון קטן פרוס דק

פלפל חריף חתוך לעיגולים מלח

מלח

שמן זית איכותי

טחינה טרייה שהכנו עכשיו

איך מכינים ?

חותכים את הדג לקוביות ומניחים בקערה

מוסיפים את הבצל הקצוץ , כוסברה , פלפל חריף , פלחי הצנונית  והמלח

מוסיפים את הליים או המיץ לימון ואת השמן זית ומערבבים .

סוגרים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 10 דקות .

בזמן הזה ניגשים לפיתות

הגשה :

אופציה 1 :

פיתה טרייה  , או לחם פרנה

חוצים (אפשר גם שלם )

מלאים בכל הטוב שיש בקערה .

מעל מוזגים טחינה שמחלחלת דרך הטעמים ומגבשת אותם .

אופציה 2 :

מכניסים את הכל לתוך רינג 8*5 ס”מ

ומכניסים למקרר להתגבשות

צלוחית קטנה עם הטחינה שהכנו ליד

רביע פיתות על הצלחת

אופציה 3 :

מורחים מעט שמן זית על הלחם ומכניסים לתנור או מעל הגריל

שמן הזין גורם ללחם

לפרוס את הפיתה או הלחם פרנה או פוקאצ’ה

להניח על צלחת ומעל הכל את הסביצ’ה

למזוג בעדינות טחינה מעל הכל ולהגיש

טיפ :

בא בול עם כוס אוזו או לימונצ’לו

בתיאבון 🙂