פורסם ב-

מרק שעועית גזר ובשר חורפי .

המראה הזה של המרק המהביל הסמיך האדום בימי החורף הקרים

כבר בהתחלה השעות בישול על הגז מחממים את הבית ואת הלב בימים הקרים .

יש מלא מרקים של חורף אבל זה , זה אהוב במיוחד וקל במיוחד .

יאללה יוצאים לדרך .

מצרכים :

שעועית לבנה שהושרתה לפחות לילה במים .

שיני שום קלופות חצויות מראש שום שלם .

1 בצל גדול קצוץ

5 גזרים קלופים וחתוכים .

צרור פטרוזיליה .

3 גבעולי סלרי .

150 גרם רסק עגניות .

3 כפות שמן .

תבלינים :

1 כפית כמון שטוחה .

1 כפית חוואג’ למרק

1 כפית פלפל שחור גרוס .

0.5 כפית מרק עוף

2 כפות פפריקה מתוקה אדומה .

מלח .

הבשר :

הבשר הוא חזו הכל במרק הזה ויש לו השפעה קריטית על התוצאה הסופית .

לכן את הבשר כל אחד יבחר לפי הרגלו מבית אבא או לפי כמות השומן שהוא מעוניין .

הנתחים הרלונטיים לבישול ארוך הם אלו :

צלעות (מספר 2) , חזה (מספר 3) , כתף מרכזי (מספר 4) , צלי כתף (מספר 5)

פילה מדומה (מספר 6) , שריר הזרוע (מספר 8) , אסאדו/ שפונדרה (מספר 9)

צוואר (מספר 10).

 

איך מכינים ?

מטגנים בסיר כבד את הבצל והשום

טיפ לקיצוץ הירקות יש את הקוצצים משיכה שמקלים עלינו פלאים בקיצוץ עשבי טיבול ובצל .

מוסיפים את התבלינים מערבבים ומבשלים כחמש דקות .

מוסיפים את נתחי הבשר שפרסנו לקוביות מערבבים ומשאירים לעשר דקות .

מוסיפים את השעועית והסלרי מערבבים ומבשלים עוד כחמש דקות .

מוסיפים מים ואת הרסק ומערבבים .

מנמיכים את האש ומבשלים כשעה .

מוסיפים את הגזר החתוך והפטרוזיליה ומבשלים שעה נוספת .

טועמים ומתקנים מליחות על פי הצורך .

 

טיפ קטן : הולך נהדר עם לחם שחור כמו של פעם חתוך גס .

בתיאבון 🙂