המראה הזה של המרק המהביל הסמיך האדום בימי החורף הקרים
כבר בהתחלה השעות בישול על הגז מחממים את הבית ואת הלב בימים הקרים .
יש מלא מרקים של חורף אבל זה , זה אהוב במיוחד וקל במיוחד .
יאללה יוצאים לדרך .
מצרכים :
שעועית לבנה שהושרתה לפחות לילה במים .
שיני שום קלופות חצויות מראש שום שלם .
1 בצל גדול קצוץ
5 גזרים קלופים וחתוכים .
צרור פטרוזיליה .
3 גבעולי סלרי .
150 גרם רסק עגניות .
3 כפות שמן .
תבלינים :
1 כפית כמון שטוחה .
1 כפית חוואג’ למרק
1 כפית פלפל שחור גרוס .
0.5 כפית מרק עוף
2 כפות פפריקה מתוקה אדומה .
מלח .
הבשר :
הבשר הוא חזו הכל במרק הזה ויש לו השפעה קריטית על התוצאה הסופית .
לכן את הבשר כל אחד יבחר לפי הרגלו מבית אבא או לפי כמות השומן שהוא מעוניין .
הנתחים הרלונטיים לבישול ארוך הם אלו :
צלעות (מספר 2) , חזה (מספר 3) , כתף מרכזי (מספר 4) , צלי כתף (מספר 5)
פילה מדומה (מספר 6) , שריר הזרוע (מספר 8) , אסאדו/ שפונדרה (מספר 9)
צוואר (מספר 10).
איך מכינים ?
מטגנים בסיר כבד את הבצל והשום
טיפ לקיצוץ הירקות יש את הקוצצים משיכה שמקלים עלינו פלאים בקיצוץ עשבי טיבול ובצל .
מוסיפים את התבלינים מערבבים ומבשלים כחמש דקות .
מוסיפים את נתחי הבשר שפרסנו לקוביות מערבבים ומשאירים לעשר דקות .
מוסיפים את השעועית והסלרי מערבבים ומבשלים עוד כחמש דקות .
מוסיפים מים ואת הרסק ומערבבים .
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה .
מוסיפים את הגזר החתוך והפטרוזיליה ומבשלים שעה נוספת .
טועמים ומתקנים מליחות על פי הצורך .
טיפ קטן : הולך נהדר עם לחם שחור כמו של פעם חתוך גס .
בתיאבון 🙂