סיר יציקת ברזל קוטר 26 ס”מ פוד אפיל
כל בישול מיציקות הברזל עושות קמבאק משתי סיבות עיקריות
הראשונה כלים מיציקת ברזל הם בין הכלים הבודדים המתאימים לשימוש בטבון
היום יותר ויותר אנשים מכינים לחם מחמצת בבית והדרך הטובה ביותר היא בסיר ברזל
סיר ברזל פוד אפיל
ה-יתרון בסיר זה הוא בעצם המכסה שעשוי גם כן מיציקת ברזל
ויכול לשמש אותנו כמחבת לכל מטרה, החל מצליית בשרים הכנת שקשוקה ועד תבנית טארט טאטן
בשימוש בסיר עם מכסה היציקה הסיר בעצם הופך להיות DATCH OVEN
שזה בעצם תנור בתוך תנור שמעביר את החום בצורה שווה בכל החלקים.
הנחיות לשימוש ראשון בכלי בישול חדש מיציקת ברזל (השחמה)
לפני שימוש ראשון בכלי יציקת ברזל יש לשטוף במים (ללא סבון) להסרת אבק או לכלוך אחר.
ליבש מיד לאחר השטיפה, גם בטרם הבישול עצמו.
תחזוקה שוטפת:
- כלי בישול מיציקת ברזל דורשים תחזוקה שוטפת על מנת למנוע הצטברות חלודה (התחמצנות).
- לאחר הבישול יש לשטוף במים פושרים (ללא סבון) את הכלי מכל שאריות המזון.
- לאחר הניקוי יש לייבש את הכלי היטב באמצעות מגבת או על ידי אידוי המים בעזרת מקור חום וזאת על מנת למנוע כתמי חלודה.
- יש לשמן את הכלי בשכבה דקה של שמן.
- יש לאחסן את הכלי במקום יבש.
- בתנאי לחות או בשימוש לא נכון בכלי, יתכנו כתמי חלודה.
- בכמות מועטה – ניתן להסירם על ידי שפשוף במטלית משומנת.
- בכמות רבה – ניתן להסירם על ידי שטיפה של הכלי במים חמים ושפשוף באמצעות ספוג עדין וסבון כלים, לאחר הסרת הכתמים יש לשמן את הכלי.
- בשימושים הראשונים בכלי יציקת ברזל, מומלץ להימנע מבישול מוצרי מזון חומציים, עד להתבססות ההשחמה.
- אין לנקות כלי יציקת ברזל במדיח כלים.
הנחיות לטיפול מונע חלודה:
- לרחוץ במים חמים וסבון את הכלי (פנים וחוץ) ולייבש היטב עם מגבת או ע”י אידוי המים בעזרת מקור חום.
- למרוח בשמן בישול את פנים וחוץ הכלי על כלי יבש לחלוטין). ניתן להיעזר במטלית משומנת או מברשת).
- להכניס את הכלי לתנור בחום של כ-180 מעלות צלזיוס למשך שעה. במשך התהליך יפלט ריח מעט לא נעים. (מטרת הפעולה ליצור שכבת מגן של שמן על מעטפת הכלי אשר מקנה הגנה נוספת מחלודה).
אנחנו בקוק שופ חרטנו על דגלנו להוביל את שוק הבישול במטבח הביתי
לכן אנו מביאים אליכם מגוון עצום של כלי בישול לכל מטרה
המחיר המקורי היה: ₪399.₪299המחיר הנוכחי הוא: ₪299.