כלי בישול מיציקת ברזל טבעי – חובה בכל מטבח !
כלים מיציקת ברזל הינם נצחיים עם בלאי אפסי , כלים שתורישו לילדים שלכם והם לשלהם .
טעם המזונות הנעשים בכלים אלו יעברו מדור לדור ולא ישכחו לעולם .
עם המצאת הטפלון ושאר ציפויי הנון – סטיק ירד קרנם של כלים אלו בעיקר מחוסר ידע ונוכחות בחנויות כלי הבית .
אז למה בעצם להשתמש ביציקות ברזל לבישול , אפייה טיגון צלייה ובעצם לכל צורת בישול אפשרית ?
- כלי הבישול יצוקים מוליכים חום בצורה שווה מדהימה בכל חלקי הכלי .
- החום נאגר בכלי ונשמר לאורך זמן כך שגם לאחר הורדת הכלי מהאש הבישול עדיין נמשך והחום נשמר .
- ברזל הוא נון סטיק טבעי, אין צורך בשכבות של טפלון שימנעו הדבקות ויתקלפו לאורך זמן.
- כלים מיציקת ברזל יכולים להיכנס לתנור ומאפשרים בכך אפקט צלייה ייחודי , בסירים בעלי מכה יצוק כבד נוצר אפקט של תנור לכל דבר .
הנחיות לשימוש ראשון בכלי בישול חדש מיציקת ברזל (השחמה)
לפני שימוש ראשון בכלי יציקת ברזל יש לשטוף במים (ללא סבון) להסרת אבק או לכלוך אחר.
ליבש מיד לאחר השטיפה, גם בטרם הבישול עצמו.
תחזוקה שוטפת :
כלי בישול מיציקת ברזל דורשים תחזוקה שוטפת על מנת למנוע הצטברות חלודה (התחמצנות).
לאחר הבישול יש לשטוף במים פושרים (ללא סבון) את הכלי מכל שאריות המזון.
לאחר הניקוי יש לייבש את הכלי היטב באמצעות מגבת או על ידי אידוי המים בעזרת מקור חום וזאת על מנת למנוע כתמי חלודה.
יש לשמן את הכלי בשכבה דקה של שמן.
יש לאחסן את הכלי במקום יבש.
₪99