חריימה קציצות דגים .
אז מה צריך ?
הכנות לכ-18-20 קציצות .
600 ג’ בשר דג הנסיכה טחון
1 ביצה
בצל קצוץ דקדק
1/3 כוס פירורי לחם
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
פלפל / מלח
לרוטב :
ראש שום שלם קלוף וחתוך דק דק
כף גדושה פפריקה אדומה בשמן
כפית כמון
1/2 כפית כורכום
מלח
פלפל צ'ומה
קופסת רסק עגבניות קטנה
עגבניות מרוסקות / אפשר גם מקופסה .
3 פרוסות לימון דקות
1/4 כוס שמן
פלפל סודני יבש
פלפל אדום מתוק פרוס לרצועות דקות .
אופן ההכנה :
להכין עיסה מכל החומרים של הקציצות
להכין קציצות בגדול בינוני ולהכניס למקרר לחצי שעה
לקחת סוטאז מיציקה עם ציפוי NON STICK איכותי
לפזר את התבלינים , השום פלחי הלימון והשמן
לחמם כ-2 דקות לפתיחת התבלינים
להוסיף את רצועות הפלפל ופרוסות הלימון
להוסיף את הרסק עגבניות והעגבניות החתוכות ולערבב עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד
להוסיף כוס מים חמים ולערבב שוב עכשיו הנוזל דליל יותר .
להוסיף את הקציצות ולהביא לרתיחה .
להוריד את האש ולהחזיק את הסיר בידיות ולסובב בצורה מעגלית שהקציצות יספגו את הרוטב והטעמים מכל הכוונים .
לא לסובב את הקציצות בעזרת כף בכדי לא לגרום לפירוקן .
להמשיך בישול על אש נמוכה עד לצמצום הרוטב לרמה הרצויה .
אופציות הגשה :
ניתן להגיש את המנה על מצע נדיב של אורז ולייצר ארוחה שלמה .
או להגיש כמנה נפרדת שהולכת נהדר עם חלה טרייה .
בתיאבון 🙂