פורסם ב-

חזה מולארד עם בצלי שאלוט.

מנה מדהימה שלא תפסיק לקצור מחמאות ! 

מולרד הכלאה של שני מיני עופות שהומצאה בצרפת לצורך השבחת פואה גרא המפורסם של הצרפתים.

ישנם דרכים רבות להכין מולארד יש כאלו שמעדיפים, מולרד על האש, יש כאלו שיעדיפו מתכון חזה מולרד בתנור.

אנחנו מביאים אליכם מתכון קל שאנחנו אוהבים להכין באירועים מיוחדים כמנת פתיחה, בחגים כמנה ראשונה

או בכלל כשרוצים שיהיה שמח בשולחן 🙂

נתח חזה מולארד מובחר 

 

מצרכים : 

  • נתח חזה מולארד
  • שקית בצלי שאלוט
  • פלפל אנגלי
  • מלח גס
  • רוטב צ’ילי מתוק

אופן ההכנה : 

מחממים מחבת איכותית עם ציפוי נון סטיק כשתיים שלוש דקות ומניחים עליה את נתח המולארד בשלמותו

מפזרים עליו מלח גס ופלפל אנגלי גרוס ניתן להשתמש במטחנת מלח פלפל כדי לקבל טריות מושלמת 

במקביל בעזרת מלקחיים רחבות מספיק הופכים אותו בכדי שיסגר מכל הכוונים עד שהוא מקבל גוון השחמה

רצוי לעבוד בחום גבוהה כי אנחנו רוצים מכת חום שתסגור את הנתח מכל כוון יחד עם זאת חשוב להקפיד לא לחרוך את הבשר

בזמן הזה הנתח מגיר שומנים אל המחבת.

מוציאים את הנתח ומעבירים אותו לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לכ- 20 דקות .

לוקחים את חבילת בצלצלי השלוט הקלופים ומוסיפים למחבת

מנמיכים את האש ומנערים את המחבת בכדי שהבצלים יוכלו לספוג את טעם התבלינים והשומן שניגר מהנתח בזמן הטיגון

מוציאים את הנתח ומניחים על קרש חיתוך ומחכים שיתקרר מעט

בזמן הזה מוסיפים רוטב צ’ילי מתוק לבצלי השאלוט שעל המחבת וממשיכים לנער את המחבת עד לקרמול הבצלים

בעזרת סכין שף איכותית פורסים את הנתח לפרוסות של 1 ס”מ

טיפ להגשה : 

אם זו מנה ראשונה משאירים את הפרוסות שלמות שכל אחד ייקח לו פרוסה אישית

אם זו מנת “חטיף” לאחר פריסת הנתח חותכים אותו לכל אורכו כך שכל פרוסה נחצית לשניים.

בעזרת מרית רחבה במיוחד מניחים את פרוסות חזה המולארד על צלחת ההגשה

משני צידי הפרוסות מניחים את בצלי השאלוט המקורמלים

את יתרת הרוטב מהמחבת בוזקים על הפרוסות

והרי לכם מנה שאיש לא יכול להשאר אדיש אליה

בתיאבון 🙂