עכשיו בזמן חופשת הקיץ כשהם צמודים למסכים
חשבנו שהמבורגר יכול להיות דרך טובה לפעילות משפחתית משותפת
אז בואו נכין את ההמבורגר שהילדים לא ישכחו .
כמה כללים שיעשו עבורכם את ההמבורגר המושלם :
- טחינת הבשר – רצוי במטחנת בשר ידנית ושילוב של כמה סוגי נתחים כל אחד על פי העדפתו , בכל מקרה משתמשים בחלק הגס בכדי שעדיין יישארו חתיכות ( במידה ואין מטחנה בבית ניתן לבקש מהקצב לטחון טחינה אחת גסה ולבר בין הנתחים בבית לפני הטיבול )
- ערבוב – שלא כמו קציצות ההמבורגר אינו דורש הדבקות אלא שיהיה מספיק חזק שניתן יהיה להפוך אותו על הגריל או על הפלנצ’ה , מטרת ערבוב ההמבורגר היא פשוט בכדי לפזר את טעמי התבלינים על כל הבשר .
- טעימה – לאחר הערבוב לוקים מעט מן הבשר וטועמים בכדי לוודא שלא מלוח / חריף / תפל מידי וזו בדיוק הנקודה שאפשר לתקן .
- הכנת הקציצה – בכדי לייצר תחושה של המבורגר כמו במסעדה רצוי לקחת רינג או מכשיר ייעודי להכנת המבורגר , גודל הקציצה תלוי בההעדפות האישיות של כל אחד , מי אוהב מיני מי מידי ומי ענק ,חשוב גם בזמן הכנת הקציצה לא להעמיס יותר מידי אלא להשאיר אותו אוורירי .
- מידת עשייה – מידות עשייה שונות ואין כאן נכון או לא נכון אלא העדפה אישית . לחובבי ההמבורגרים הדקים, הייתי מעלה בכל המתכונים את אחוז השומן בתערובת בעוד כ-10 אחוז ולמי שאוהב המבורגר עבה חשוב לשים לב כי בזמן הצלייה החלק הפנימי לא נשאר חי .
- מידת צלייה – לקציצה במשקל של 200 גרם יספיקו שתי דקות על הגריל כדי לקבל צריבה נאה ומידת עשיה מדיום. אפשר ללחוץ על ההמבורגר – ככל שהוא יותר קשה, כך מידת העשייה גדולה יותר. כמובן שמדובר בעניין של טעם, אולם ההמלצה שלי היא לא לייבש את הבשר ולהסתפק במידת מדיום.
לא תאמינו כמה זה פשוט !
מצרכים להכנת 4-6 מנות המבורגר קלאסי .
1 ק”ג חזה בקר שמן 80% בשר, 20% שומן – ( ניתן לשק עם הנתחים כל אד לפי טעמו כבש , שייטל , אסאדו ועוד … )
2 כפיות מלח דק
2 כפיות פלפל שחור טחון
טיפ : ניתן להוסיף אך לא חייב בכדי לחזק טעמים :
קטשופ ( 2 כפות ) / מיונז ( כף ) / חרדל (חצי כפית )
הגשה :
חסה, עגבנייה, בצל, מלפפון חמוץ.
חריף , קטשופ, מיונז וחרדל – לפי הטעם וההעדפה האישית
פטריות , פרושוטו , אווז , ביצת עין ובעצם כל מה שמתלבש לכם טוב ויקפיץ את הארוחה .
אופן ההכנה:
טוחנים את הבשר טחינה גסה (5 מ”מ).
מוסיפים מלח ופלפל, ומערבבים.
מקבבים לפי הגודל הרצוי, וצולים.
מכינים את הלחמנייה הקציצה “יושבת” על הלחמנייה ישירות ולא על כל שאר המרכיבים .
מה ליד ?
צ’יפס , פוטטוס , הום פרייז , סלט
כלים נדרשים :
מטחנת בשר ידנית או חשמלית למי שרוצה לטחון בבית .
קערת ערבול לבלילה
מתקן להכנת המבורגר או רינג בקוטר 8 -12 ס”מ
פלנצ’ת יציקה איכותית עם ציפוי Non stick
סכין איכותית או לחלופין מנדולינה מהדגמים הטובים .
להעלאת מתכון שלכם לחצו כאן.
יאללה לכו לחגוג עם הילדים – בתיאבון