פורסם ב-

דגים מרוקאים של סבתא

חריימה , גפילטע או דג מרוקאי ?

בהרבה מאוד בתים בישראל ארוחת שישי ללא דגים היא לא ארוחת שישי.

הדג מככב על שולחן שישי בכל העדות ובמגוון ווריאציות שונות

אז למה בעצם אוכלים דג בשבת ?

הדג הוא סמל לברכה עונג ושפע בדיוק כמו השבת שהיא זמן עינוג ומנוחה .

היום אנחנו נתמקד בדג מרוקאי עשיר ומהביל שמהרגע שעלה לגז כל הבית נכנס לאווירת שישי .

אז מה צריך ?

3 תפו”א קלופים ופרוסים בעובי של 1 ס”מ

3 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות .

2 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות .

3 פלפלים ירוקים חריפים

( מי שאוהב חריף שיוסיף עוד ויחרוץ אותם באמצע , מי שלא שישאיר אותם סגורים ואף יפחית ) .

4 פלפל מתוק יבש שטוף טוב טוב .

1 ראש שום קלוף כשהשיניים חצויות .

1/2 צרור כוסברה טרייה חתוך גס .

4 פרוסות עבות מעגבניה .

4 פרוסות לימון דקות .

בחירת הדג :

כאן לכל אחד יש ההעדפה שלו לסוג הדג , חלק יעדיפו נסיכת הנילוס , חלק לברק , חלק מושט כל אחד והבחירה שלו .

תבלינים :

מלח , פפריקה אדומה מתוקה מרוקנית בשמן  , כפית שטוחה כורכום , כפית שטוחה כמון , שמים את התבלינים בכוס ומוסיפים שמן מערבבים טוב .

אופן הכנה :

על סוטאז’ יציקה עם ציפוי Non-stick  מניחים את פרוסות תפו”א האדמה בשכבה אחת ,

מעליהם מניחים את פרוסות העגבנייה והלימון , מעליהם את הגזר והפלפלים , מפזרים את שיני השום .

על כל הירקות מניחים את הדג , ומעליו ומפזרים את התבלינים עם השמן .

באותה הכוס מוסיפים מים חמים ומוזגים לתוך הסיר עד לכיסוי התבשיל , לא מעבר לכך .

מעל מפזרים את הכוסברה

מביאים לרתיחה עשר דקות ומנמיכים את האש לעוד 40 דקות עד שעה בודקים שהנוזלים הצטמצמו .

הכלים להכנה :

דגים מכינים בסיר שטוח ( סוטאז’ ) גדול הסיר נקבע בהתאם לכמות המנות וגודל הנתחים .

ניתן להשיג סוטאז’ בגדלים : 24/ 28 / 30 / 32 / 36 / 40 ס”מ

לדגים רצוי להשתמש בסירי יציקה עם ציפוי Non stick איכותי בכדי למנוע הדבקות של השכבה התחתונה לסיר .

לירקות האידיאל להשתמש במנדולינה שיש לה מספר אפשרויות חיתוך כגון : Borner V5 מנדולינה איכותית .

וקדימה בתיאבון

להעלאת מתכון שלכם לחצו כאן