בשר ראש עם חומוס – מנה חגיגית וטעימה במיוחד .
ערב החג היה מגיע וריח הבישולים היה מציף את הבית היה ריח אחד יחיד ומיוחד של התבשיל הזה.
התבשיל שידענו שהוא צריך את הזמן שלו ואין להאיץ בו וכשהוא הגיע לשולחן נימוח וטעים כל כך טעים שלמרות שמו המאיים משהו הוא חגיגה שלמה
אז קבלו מתכון אסלי של אמא – בשר ראש עם גרגירי חומוס.
המצרכים:
- 400 גר חומוס גדול שהושרה לילה במים.
- 1-1.5 ק"ג בשר ראש.
- 20 שיני שום קלופות.
- 5 פלפלים שאטה יבש.
- צרור כוסברה.
- רבע כוס שמן.
- קופסה קטנה של רסק עגבניות.
תבלינים:
- 1/2 כפית כמון.
- 1/4 כפית כורכום.
- כף גדושה פפריקה מרוקאית בשמן.
- מלח ( יש לשים לב הבשר ראש הוא מלוח מאוד , לכן חשוב להיות מאוד זהירים עם המלח ).
- עלי דפנה.
אז קדימה להכנה!
מבשלים את הבשר עם מים ועלי דפנה בסיר מרק גבוה מבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית.
מוציאים את הבשר מחכים שיתקרר מנקים את הבשר מכל השומן והחלקים הלא רצויים
בעזרת סכין איכותית חותכים לקוביות בגודל בינוני.
בזמן שהבשר מתקרר
מחממים מעט שמן בסוטאז' יציקה עם ציפוי Non-Stick
מוסיפים את התבלינים ומבשלים כ- 2-3 דקות.
מוסיפים את החומוס ומערבבים , מוסיפים 2 כוסות מציר הבשר .
מוסיפים את החומוס ונותנים לו להתבשל כחצי שעה עם הרוטב .
מוסיפים את הבשר מערבבים מנמיכים את האש ונותנים לו להתבשל עוד כשעה עד לריכוך מלא של הבשר והחומס ,
מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומשאירים עוד 10 דקות להתבשל .
קדימה לכו לקצור מחמאות – בתיאבון :).
באתר שלנו תמצאו מגוון מתכונים שווים שנכתבו על ידי גולשים כמוכם רוצים להעלות מתכון גם?
אם יש לכם מנת דגל שאתם מומחים הרשמו והעלו אותה אצלנו בדף המתכונים אנחנו מבטיחים לפרסם 🙂
קוק שופ – מבשלים איכות.