לפני כ7 שנים כשהשתחררתי מצה”ל חיפשתי לעשות סדנה מעניינת שתעשיר לי את הידע.
תמיד התעניינתי באפייה והייתי מכינה עוגות לאירועים משפחתיים וכו’…
באחד משיטוטי בפייסבוק נחשפתי לסדנת זילוף עם אחת הבחורות המוכשרות בארץ לדעתי(מאיה אלון),
נרשמתי לסדנה ומכאן הכל היסטוריה…
7 שנים שבהן אני מזלפת מידי יום, קונה עוד ועוד צנטרים ועוד ועוד שקיות זילוף ונהנית מכל הטוב הזה.
ללא ספק אחד הטרנדים המושלמים לימי הולדת הן העוגות המעוצבות ועוגות הזילוף הן המועדפות הן מבחינת הטעם והן מבחינת הנראות.
ניתן לומר כי עברו הרבה מים בנהר מאז שהילדים הסתפקו בעוגות שוקולד עם סוכריות, אך היום הילד רוצה את העוגה טעימה ומעוצב
לכן עוגות זילוף היא פתרון מושלם לכך.
אך למרות הנראות היפה שלה, יש לדעת כי זילוף העוגה אינו פשוט, כדי שהעוגה תצא מושלמת יש להקפיד על:
- שימוש בחומרי גלם איכותיים.
- להשתמש בציוד ייעודי
אז מה אתם צריכים כדי הזילוף יצא לכם מושלם?
הכנת קרם
לאחר הכנת העוגה(טורט שוקולד/וניל/תפוזים), אתם צריכים להכין קרם יציב שבאמצעותו תוכלו גם לעשות עיטוף יפה וחלק לעוגה וגם לעטר אותה באמצעות צנטרים לשלל צורות.
קירור העוגה
על מנת לזלף בקצפת העוגה צריכה להיות קרה או בטמפרטורת החדר, יש היום רשתות צינון ייעודיות בדיוק למטרה זו
במידה ונזלף על עוגה חמה הקצפת לא תישאר יציבה וחבל.
שימוש בחומרים איכותיים להכנת הקצפת
להכנת הקצפת הקפידו להשתמש בחומרים איכותיים וקרים, בדרך כלל נהוג להכין קצפת מקצפת צמחית סוכר ופודינג וניל, וכן השתמשו בכמות קצפת גדולה.
קצפת יציבה וקשיחה
כדי שתוכלו לזלף היטב את הקצפת על העוגה, אתם צריכים להשתמש בקצפת ופודינג, כדי שהיא תהיה קשיחה.
ניתן להשתמש בסיפון איכותי להכנת קצפת ובגז קצפות לקבל מרקם מעולה
שקיות זילוף איכותית
שקית הזילוף הוא למעשה שקית, העשויה ממגוון של חומרים כמו פלסטיק, בד או סילקון.
יש בשוק מגוון גדול מאוד של צנטרים ואביזרים לזילוף אחד מהם הוא המכשיר המעולה של חברת לייפהייט הגרמנית
צנתר במגוון רחב של צורות
כדי ליצור צורה שונה בכל פעם, הקפידו לבחור צנטרים בצורות שונות. מגוון הצורות גדל בכל פעם, לכן ניתן למצוא צנטרים בצורת שושנים לב ועוד חשוב שהצנטר יתאים לשקית הזילוף.
אני משתמשת בצנטרים איכותיים מאוד כך שגם הצורה של הזילוף יוצאת חדה וברורה.
הקפידו לזלף קודם כל על צלחת
לאחר שיש לכם את שקית הזילוף ואת הצנתורים ומילאתם את הקצפת הקשיחה אל תזלפו מיד על העוגה, אלא תנסו קודם כל על צלחת, לאחר שהתאמנתם מספר פעמים בזילוף פנו אל העוגה האמיתית.
איך מזלפים?
ניתן לצפות בסרטוני יוטיוב על מנת להעשיר את הידע, כך אני עשיתי בתחילת דרכי
והכי הכי חשוב- הכל עניין של ניסיון ותרגול, ככל שתזלפו ותעשו עיטוף לעוגות כך תשתפרו מפעם לפעם, אין בזה קסם, נטו תרגול!
במחלקת האפייה בחנות קוק שופ בהרצליה מצאתי מגוון עצום של אביזרי אפייה מהמותגים המובילים בארץ ובעולם, תבניות אפייה באיכות מעולה, שקיות זילוף ובעצם כל מה שצריך להכנת עוגות וקצפות מושלמת
אז קדימה לכו להכין את העוגה המושלמת למי שאתם אוהבים
הכותבת נוי ביטון
הינה קונדיטורית מקצועית למדה בבית ספר “בישולים” – בית הספר הגבוה לקולינריה
שותפה ובעלים של חברת קייטרניג לאירועי בוטיק “השמנה והקטנה”