מציג את כל 27 התוצאות

מציג את כל 27 התוצאות

מחבתות ווק

המטבח האסייתי אצלך בבית מחבתות ווק בכל המידות והגדלים במחירים מעולים.

הקפצת מזון נעשית בעיקר בעזרת ווק, מחבת ווק מגיע בקוטר 30 עד 120 ס"מ למחבת סיני מקורי תחתית קעורה.

מקורו של הווק במטבח הסיני והוא משמש בעיקר לטיגון ערבוב, טיגון עמוק ואף להכנת מרק ואידוי.

הווק הוא כלי בישול רב-תכליתי אשר משמש במטבח הסיני ובמטבחי המזרח הרחוק.

צורתו המיוחדת של הווק גורמת לכך שתחתיתו הופכת חמה מאוד במהירות, במקביל היא גם מאבדת במהירות את חומה עם הסרת הווק מעל מקור החום, תכונה זו מאפשרת הפסקה מהירה של תהליך הבישול.

איך בוחרים ווק ומה מומלץ?

בחירת ווק היא לא פשוטה, ישנם הרבה מאוד סוגים ומידות בשוק.

  • סוג החומר שממנו עשוי המחבת ומה הטיפול הנדרש בכדי שיהיה נוח לעבוד ולהקפיץ בו את כל המרכיבים.
  • מידת הווק היא חלק חשוב בבחירה שלו, אם הווק קטן מידי למנה אז כל התבשיל יערם אחד על השני ולא נקבל את הצריבה הרצויה.
  • צריך להתאים את הווק לא רק לגודל המנה אלה גם למידת הכיריים שעליהם נרצה להשתמש בו.
  • הווק המסורתי הוא בעל צורה עגולה גם בתחתית שלו לעומת זאת הווק שמתאים לנו לכיריים הביתיות שלנו הם בעלי תחתית חיצונית שטוחה או בשמם באנגלית Flat Bottomed Woks.

סוגי ווקים.

בגדול הווק מחולק ל-2 משפחות הראשונה היא ההקפצה והשנייה היא הערבול, כאשר עיקרון הצריבה והבישול תקף בשניהם וההבדל המהותי בניהם הוא הגודל והחומר המשפיע על משקל הווק.

ווק מסורתי.

הווק המסורתי עשוי ממתכת דקה ובסיסית בדרך כלל Carbon-steel עם ציפוי Non-Stick ווק זה זקוק למקור חום חזק במיוחד.

זהו הווק הנפוץ ביותר לשימוש וגם הזול ביותר, יחד עם זאת הבלאי בווק מהסוג הזה הוא גבוה מאחרים.

ווק יציקת ברזל – Iron Cast

זהו ווק כבד במיוחד שלא ניתן להקפיץ אתו אלא שיטת הבישול בוא היא בעזרת ערבול תמידי של המזון.

היתרונות שלו הם שניתן לעבו אתו על כל סוגי הכיריים, בתוך ומחוץ לבית, ישירות על מדורה.

הוא יציב במיוחד ואפשר להשתמש בו גם להכנת מזונות נוספים בשיטות שונות.

ווק יציקת אלומיניום

זהו הווק הפופולארי ביותר במדינות המערב לרבות ישראל.

הווק יגיע בדרך עם ידית ארגונומית נוחה לאחיזה.

עם ציפוי נון-סטיק איכותי ויתאים לכל סוגי הכיריים.

היתרונות המשמעותיים ביותר שלו הם: קלות מדהימה בניקיון ובלאי נמוך מאוד יחסית לווק הברזל.

ווק נירוסטה 

ווק איכותי מקובל בדרך כלל במדינות אירופה ובמסעדות עם מטבח פתוח.

חברת WMF הגרמנית ייצרה ווק נירוסטה איכותי המראה שלו שווה במיוחד.

ווק נירוסטה מקביל לווק המסורתי עם מוליכות החום

להבדיל ממנו הוא בגדול רמה מאוד גבוה ונשמר לאורך שנים עם 0 בלאי.

סיכום הדברים:

גם בישראל תפס הווק מקום של כבוד ומביני עניין וחובבי בישול עושים בעזרתו ארוחות מפנקות ועשירות בטעמים.

אני זוכר את תחילת שנות ה- 90 כאשר בכל פינת רחוב הייתה מסעדה סינית / תאילנדית המפיצה ריח של מוקפץ.

המראות המושלמים של הלהבה הבוערת בתוך מחבת הווק תוך צלייה מושלמת של הבשר עם הירקות במגוון רחב של תבלינים ורטבים, פשוט מעורר תאבון.

חברת קוק שופ מתמחה בתחום הבישול ויש לנו את כל הכלים בדרושים למטבח מושלם.

קוק שופ – מבשלים איכות.

מחלקות החנות