פורסם ב-

קוסקוס צמחוני

קוסקוס צמחוני .

המנה של יום שלישי ….

חשבתם פעם למה אוכלים קוסקוס ביום שלישי ?

אפילו יש מסעדות שבתפריט הקוסקוס הוא בימי שלישי …

בחלק ממדינות צפון אפריקה ( בכוונה לא מציין יש רגישות בנושא מקורו של הקוסקוס )

המאפיות היו סגורות בימי שלישי וסולת הייתה הפחממה יחידה נגישה וטעימה

מכאן נולד "הקוסקוס של יום שלישי " מסורת שנשתמרה גם בארץ ע"י העולים ממדינות אלו .

ובכן מה יש בגרגרי הסולת המאודים האלו שכולם כל אוהבים ?

הקוסקוס כבר מזמן חוצה עדות ומגדרים ותפס לו מקום של כבוד בין מנות הדגל של המטבח הישראלי.

אין ספור וורסיות יש להם לגרגרים התופחים הללו חלבי , בשרי , מתוק , פיקנטי , טבעוני וכן הלאה .

אז מה צריך ?

לקוסקוס:

1 ק"ג סולת

1 כוס שמן

1 כפית כפית מלח

או פשוט לקנות קוסקוס מוכן ( בתחתית המתכון יש המלצה , רמז לא הרבה משתנה :))

למרק הירקות:

1 כוס גרגרי חומוס

ירקות שורש על פי בחירה חתוכים גס

1 כוס ציר עוף

1 כף שמן

3 קישואים, חתוכים גס

500 גרם דלעת חתוכה לקוביות

2 גבעולי סלרי, חתוכים

4 כפות שמן , 1 מלח ,1/2  פלפל לבן , 1/2 כורכום , 1 כף אבקת מרק עוף

( אם משתמשים בציר עוף / בקר אין צורך בשמן ובאבקת מרק עוף )

אופן ההכנה

מכינים קוסקוס

שמים סולת בקערה גדולה ויוצקים שמן תוך כדי ערבוב לספיגת השמן

מוסיפים כפית מלח תוך כדי ערבוב בידיים ובמקביל יוצקים 2 כוסות מים.

ממשיכים לערבב ולמולל את הסולת עד לקבלת גושים / פירורים

מביאים לרתיחה ליטר מים בסיר אידוי( קוסקוסייר )

מעבירים את הסולת לחלק העליון של הסיר ומניחים על המים המבעבעים.

מכסים ומאדים כחצי שעה.

מעבירים את הסולת לקערה גדולה. מוסיפים 3 כוסות מים בהדרגה ומפוררים את הסולת בעזרת האצבעות, מרתיחים שוב את המים ומחזירים את הקוסקוס לאידוי של חצי שעה נוספת.

מעבירים את הסולת לקערה גדולה ויוצקים מים , כדאי לוודא שהסולת סופג את המים ולא הופך להיות נוזלי מידי לכן חשוב להוסיף את המים בהדרגה להמתין עד שהסולת מתקררת מעט ומנפים בעזרת נפה גסה לקערה.

המרק :

מבשלים גרגרי חומוס שהושרו לילה בסיר עם ליטר מים באש בינונית כחצי שעה

מוסיפים ירקות שורש :

גזר , תפוח אדמה, בצל,  4 שיני שום שלמות וקלופות ומבשלים עוד כחצי שעה .

מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עוד כ- 20 דקות או עד שכל מרכיבי המרק רכים מספיק ומוכנים לאכילה .

מוסיפים את המלח והתבלינים ומבשלים כ־10 דקות נוספות תוך כדי טעימות ותיקון במידה ונדרש ומורידים מהכיריים. מגישים לצד הקוסקוס.

 

הגרסה המהירה :

ל-5-7 מנות צריך ½2-1 שקיות קוסקוס אינסטנט. שמים בקערה.

מוסיפים שמן ותבלינים ומערבבים היטב יוצקים כוס מים רותחים על כל כוס קוסקוס, מערבבים שוב, מכסים וממתינים 10-15 דקות.

המרק בדיוק אותו דבר .

טיפ :

הקוסקוס היא מנה כבדה ומהבילה , אפשר לרענן אותה בזמן ההגשה עם הוספת ירק טרי כגון : בצל סגול , פטרוזיליה קצוצה , פלפל חריף חי ,רבע לימון יחד עם המנה לסחיטה ישירה – כל אחד על פי טעמו