פסטייה קטנה ומטריפה .
לפעמים יש את המאכל הזה שנראה תמים אבל מסתיר בתוכו עקצוץ חריף במתיקות חמצמצה
כזו בדיוק היא הפסטייה שמלאה בכל טוב .
כן זה לא מעט עבודה ולא מעט תבלינים וכמה שלבי הכנה .
אבל כל זה מתגמד עם הביס שמתפוצץ בפה עם כל כך הרבה טעמים .
אז מה צריך ?
למלית :
עלי פילו, חצויים כמספר המנות שרוצים להכין ( מכל עלה פילו מכינים 2 יח' )
3 בצלים בינונים, פרוסים
1 פלפל צ'ילי חריף טרי קצוץ ( מי שרוצה יותר עוקצני מוזמן להוסיף )
50 גרם ( כוס ) אגוז מלך קלוף
100 גרם ( 2 כוסות ) פיסטוק / שקד מולבן , הפיסטוק משמש אותנו למלית ולהגשה .
50 גרם ( כוס ) צימוקים
50 גרם ( כוס ) משמשים קצוצים
כפית שטוחה קינמון טחון
רבע כפית זנגביל (ג'ינג'ר)
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פפריקה מרוקאית מתוקה
שליש צרור פטרוזיליה, קצוץ
לבצק פילו :
4 כפות סוכר
מיץ מלימון שלם .
ספריי שמן לשימון העלים שלא יתפרקו
ביצה טרופה, להברשה
המרכיב העיקרי :
מילוי הפסטייה במקור הוא עוף או אם לדייק פרגיות החלק היותר עסיסי בעוף
אולם ניתן לעשות אותה בכל וורסיה שאנחנו בוחרים , אפשרי במילוי בקר , צמחוני , טבעוני
בסוף הכל מתחבר בתוך העלים שכולאים את הטעמים ומתפוצצים עם הביס הראשון .
איך מכינים ?
במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב , מוסיפים את התבלינים ( למעט הפיסטוק ) ומערבבים כ- 4-5 דקות עד שהנוזל כמעט ונעלם חלקו מתאדה חלקו נספג במלית .
מוסיפים את הבשר ומערבבים כ-2 דקות נוספות מצננים .
מניחים דפי פילו על מגבת שלא יתייבשו ולא ייקרעו .
מרססים כל אחד מהם בספריי שמן בכדי שיהיה אפשרי לעבוד איתו
זה השלב הקריטי בהכנה שבו חייבים לעבוד במהירות .
על כל דף שמים מעט מהמלית ( הכמות צריכה להיות כזו שתאפשר סגירה מלאה של הדף כמו בסיגרים ) שמים מעט פיסטוק וסוגרים את הדף בעזרת הביצה הטרופה .
על מחבת ממיסים את הסוכר עם מעט מים ( היחס בין המים לסוכר הוא 1 לארבע ) ומערבבים עד שנוצרות בועות , מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עד להסמכה .
בעזרת מברשת מברישים את הפסטיות מכל כוון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכחצי שעה , או עד לקבלת גוון חום זהבהב .
מוציאים ומפזרים פיסטוקים שבורים מסביב מי שרוצה להוסיף עוד מתיקות מוזמן להוסף אבקת סוכר מעל
טיפ :
הפסטייה יכולה להגיע במגוון צורות וגדלים
מי שרוצה יכול להכין פסטייה מרכזית בתבנית אפייה , העיקרון הוא אותו עיקרון בדיוק רק צורת ההגשה היא שונה .
בתיאבון J