קאזאן סיר בישול בוכרי – Kazan
אנחנו בקוק שופ משתדלים להביא אליכם את כל הפתרונות לצורות בישול עדכניות ומסורתיות
לכן מחלקת סירים ומחבתות של קוק שופ הינה מהמובילות בישראל
חלק מכלי הבישול המסורתיים שהופיעו כבר לפני אלפי שנים הם מחבתות וסירים מיציקת ברזל
מה זה קאזאן – KAZAN ?
כל מי שמכיר את העדה הבוכרית הפרסית ובכלל מדינות מרכז אסיה מכיר את תבשילי האורז
הנהדרים המתובלים בבשר כבש עוף או בקר מאכלים כמו: אושפלאו, פלוב שככל שמתקרבים הופכים למקלובה 🙂
סיר קאזאן מסורתי ממתכת יציקה אסיתית עם תחתית חצי עגולה לבישול אוכל .
קאזאן אוזבקי הוא אחד מהקדירות המסיביות ביותר עדיין נפוצות באזרבייג'ן, בקזחסטן ובמרכז אסיה.
צורתו של הסיר המעוגלת עשויה כך שהיא תשקע בתוך האש או הגחלים הלוחשות
כאשר הלהבה מחממת לא רק את התחתית אלא את כל השטח שלה כולל הדפנות
סיר KAZAN יגיע עם מכסה מיציקת ברזל
מידות המוצר:
גובה קאזאן: 11.8 ס"מ | עומק מכסה (מחבת): 3 ס"מ | גובה כולל: 15 ס"מ
רוחב סיר עליון: 31 ס"מ | רוחב עליון מכסה\מחבת 30 ס"מ | רוחב עליון כולל ידיות 37.5 ס"מ
רוחב בסיס קאזאן 10 ס"מ | רוחב תחתון מכסה\מחבת 25 ס"מ
סיר יציקת ברזל :
מתאים לשימוש על כל סוגי הכיריים כולל אינדוקציה
מתאים לשימוש בתנור
מתאים ליצאה לשטח ולשימוש על אש גלויה
צובר חום ומשאיר את האוכל הרבה זמן חם לאחר ההגשה
הנחיות לטיפול מונע חלודה – השחמה
חלודה אינה פגם במוצר !
במידה ונעשה שימוש בסבון או הכלי מיועד לאכסון ממושך:
- לרחוץ במים חמים וסבון את הכלי (פנים וחוץ).
- לייבש היטב עם מגבת או ע"י אידוי המים בעזרת מקור חום.
- למרוח בשמן בישול את פנים וחוץ הכלי (על כלי יבש לחלוטין), ניתן להיעזר במטלית משומנת או מברשת.
- להכניס את הכלי לתנור בחום של כ-180 מעלות צלזיוס למשך שעה, ניתן לבצע את תהליך החימום גם על כיריים או גחלים לוחשות, אך יש להימנע מלהבות גלויות העלולות לחרוך את ציפוי המגן.
- במשך התהליך יפלט ריח מעט לא נעים.
₪349