שיטת בישול בכיריים אינדוקציה כבר קיימות המון זמן
אולם רק בעשור האחרון הם צוברות תאוצה וכבר ניתן למצוא אותם בלא מעט מטבחים
שיטת האינדוקציה היא שיטה על פיה סלילים מגנטיים הממוקמים מתחת למשטח הזכוכית הקראמית, יוצרים אפקט חום מדויק בקוטר המתאים לתחתית כלי הבישול
מדובר באנרגיה יעילה ביותר שאינה הולכת לאיבוד, כאשר במהלך הבישול נוצר שדה מגנטי שמחמם את הסיר בלבד, בעוד שהאזור שמסביב נותר קר.
אם לא מונח סיר על הכיריים, גם אם הן מופעלות, הן לא יתחממו. החימום מתבצע רק ברגע שמונח סיר .
אז מה היתרונות של אינדוקציה :
- ניצול של 97% מהאנרגיה מופנית ישירות לבישול .
- זמן בישול מהיר יותר .
- אין צורך בחימום מוקדם החימום הוא מיידי
- בטיחות – הכיריים יעבדו רק כאשר מונח עליהם כלי בישול תואם .
- כירות אינדוקציה אינן פולטות חום לחלל ומייצרת סביבת עבודה נעימה יותר .
- בקרת טמפרטורה מדויקת לתוצאות בישול מושלמות .
- קל לניקוי פשוט מנגבים וזה נקי .
₪259