הסיפור מאחורי המתכון
תפוח אדמה בלאדי הוא דל שומן ביחס לשאר הסוגים האדום והלבן. לפני כ 4 שנים נחשפתי אליו ובעזרת המתכון הזה הורדתי יותר מ-22 קילו בשלושה חודשים!!ירדתי יפה במשקל, חזר לי הביטחון ואפילו גם זוגיות טובה הגיעה כבר 3 שנים :()
היתרון של תפוח האדמה הבלאדי הוא בטעמו הנפלא ואפשר לאכול מנות גדולות ללא חשש להשמנה. זה גם כל כך טעים אז גם לא נמאס לאכול כל יום.
שמור רק לב: לא לתת לו יותר מידי זמן בתנור כי מאחר והוא דל שומן הוא מתייבש. אפשר לבדוק אחרי חצי שעה שהרכות טובה ואם כן לתת את ה-3 דקות על חום גבוה לצריבה מבחוץ.
מצרכים
- תפוח אדמה בלאדי
- טימין
- מלח גרוס
- צ'ילי גרוס
- פלפל שחור גרוס
- תרסיס שמן קנולה
אופן ההכנה
מנה נהדרת דיאטטית קלה ומהירה להכנה
לחמם מראש תנור לחום של 160°.
קולפים עם קולפן איכותי יש היום הרבה קולפנים מעולים וכל אחד בוחר את המועדף עליו.
ולאחר מכן חותכים לקוביות שוות גודל בינוני 4 תפוחי אדמה בלאדי גודל בינוני.
מפזרים מעט מאוד צ\'ילי גרוס יבש, מעט פלפל שחור, חצי כפית.
בעזרת מרסס שמן מרססים מעט שמן קנולה מעל תפוחי האדמה שיצור כיסוי חיצוני מלא
בתוך קערת נירוסטה מערבבים הכל ומסדרים בתבנית ששמנו עליה נייר אפיה ומכניסים כ-40 דקות לתנור.
בשלוש דקות האחרונות יש להעביר לחום גבוהה של 220°.
להוציא ולתת 5 דקות לתבשיל ה air fry להתקרר.
תקבלו תבשיל קריספי מבחוץ ורך מבפנים. פשוט וטעם מדהים.
בתיאבון 🙂