הסיפור מאחורי המתכון
רוזלך של לנדוור א מ א ל ה !!
מי שמכיר את המסעדה יודע שהרוזלך זה הקינוח הכי טעים שיש להם , זה המתכון שמשתווה לטעמים ולפריכות של הרוזלך !.
מומלץ לאכול חם היישר מהתנור 😋
למתכון אני ממליצה להעזר בכוסות מדידה כי בכל אפיה מה שחשוב זה לדייק בכמויות .
אפשר לוותר על החמאה מומסת אבל באמת שזה מוסיף המון .
שימו לב שכל תנור פועל אחרת הרוזלך צריכים להשאר לבנים.
בהצלחה 😜
מצרכים
- 600 גרם קמח
- כפית שמרים יבשים
- 2 כוסות מים פושרים
- רבע כוס שמן זית
- חצי כפית מלח
- למריחה : ממרח שוקולד נוטלה .
- עיטור: אבקת סוכר
- חמאה מומסת
אופן ההכנה
בנפה חשמלית מנפים את הקמח .
במיקסר חזק עם וו לישה מכניסים את הקמח המנוחה ושמרים מערבלים ומוסיפים בהדרגה את המים .
מוסיפים את השמן וכשהבצק מתאחד להוסיף מלח , להמשיך לערבל 10 דק.
מוציאים את הקערה של המיקסר ומכסים בניילון נצמדת ומגבת ונותנים לבצק לנוח להתפחה של שעה.
לחלק את הבצק לארבעה כדורים שווים ולתת להם שוב מנוחה של רבע שעה .
מרדדים בעזרת מערוך כל כדור למלבן בעובי סמ ובעזרת לקקן מורחים נוטלה על כל הבצק .
לגלגל את הבצק לנחש ארוך , לחתוך בעזרת סכין או קלף לבצק לרוזלכים שווים ולהניח אותם על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים .
בקערה קטנה נשים חמאה ונחמם במיקרוגל עד להמסה.
נמרח חמאה בעזרת מברשת סיליקון את הרוזלך .
להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 8-10 דק .
מוצאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר מעל הרוזלך .
בתאבון 🙂