הסיפור מאחורי המתכון
פשטידה היא לגמרי סיבה למסיבה וכל מסיבה היא סיבה להכנת הפשטידה המופלאה הזאת.
פשטידה שהיא גם פרווה ומתאימה לכל מנה ושולחן גם קלה ומהירה להכנה אבל יותר מהכל טעימה בקטע מוגזם.
השילוב בין בצל מטוגן מתקתק ופירה קרמי של תפוחי אדמה הוא מנצח כל פעם מחדש. כשהופכים את שניהם לערובת אחת - קורה הקסם. הפשטידה יוצאת רכה כמו ענן עם ביסים פריכים של בצל מטוגן. אחרי ביס אחד כבר אי אפשר לעצור - נגעת נסעת :)
את המנה הזאת אפשר להגיש בכל הזדמנות, בין אם לאירוח או לארוחת ערב ביתית לצד עוף/דג/סלט. הפשטידה תמיד מתאימה את עצמה לשולחן שהוא כולו בשרי/חלבי או פרווה לגמרי. והיתרון הגדול כמובן שהפשטידה עשויה ממצרכים מאוד בסיסיים שיש בכל מטבח מה שהופך אותה למאוד "זמינה" להכנה
מצרכים
- 3 תפוחי אדמה גדולים
- בצל סגול גדול
- 2 בצלים לבנים גדולים
- 2 כפות שמן
- 4 ביצים
- ½ כוס קמח תופח
- ½ כוס שמן
- 1 כפית מלח
- פלפל לפי טעם
אופן ההכנה
- נתחיל מהכנת המצרכים למנה: מקלפים את הבצלים וחותכים את כולם לרצועות דקות.
- מקלפים את תפוחי האדמה ומרתיחים בסיר גדול מלא במים, מבשלים למשך 20 דקות עד שיתרככו
- בינתיים על מחבת גדולה, מטגנים את הבצל עם שמן, עד שהבצל שקוף, זה לוקח כחמש דקות
- לאחר הטיגון מעבירים את הבצל למסננת מעל לכיור ומסננים היטב את השמן
- מוציאים את תפוחי האדמה מהסיר, מועכים לפירה ומצננים בצד עד שיתקרר.
- לאחר שציננו את הפירה, מערבבים בקערה גדולה פירה, ביצים, קמח, שמן, מלח ופלפל שחור עד שהכל הופך לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים בעדינות עד שהבצל והפירה הופכים למחית אחידה.
- משמנים תבנית פשטידה ויוצקים לתוכה את בלילת הפשטידה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים למשך 45 דקות.
- מוציאים את הפשטידה כאשר היא מוכנה וזהובה לצינון לפני ההגשה.