הסיפור מאחורי המתכון
אני מאוד אוהבת פסטות וזאת אחת החביבות עליי. אני מכינה אותה בדרך כלל כשאני קצרה בזמן ועדיין בא לי מנה שהיא "מושקעת". קודם כל מדובר במנה שקל מאוד להכין, גם מי שלא הכין פסטה בחייו לא יכול לפשל כאן. הפסטה עובדת נהדר עם כל סוגי הגבינות הקשות, הכל עניין של טעם ואפשר לגוון ולהחליף גבינות. אני מעדיפה גבינות עם טעמים חזקים ולכן בחרתי הפעם בבולגרית ופרמז'ן. אבל כמו שכתבתי, אפשר וכדאי לגוון. וכל השוס שזה לוקח בדיוק רבע שעה הכנה, כולל הההכל.
מצרכים
- 250 גרם פסטה (חצי חבילה)
- 20 גרם חמאה
- 50 גרם גבינת פרמז’ן מגורדת (כחצי כוס)
- 50 גרם גבינה בולגרית מפוררת (כשליש כוס)
- שן שום כתושה
- שליש כפית מלח
- פלפל שחור
- חופן עלי בזיליקום או אורגנו (להפריד מהגבעול)
אופן ההכנה
-מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומסננים.
-במקביל, מחממים חמאה בסיר רחב.
לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים את הפסטה המבושלת, גבינת פרמז’ן, גבינה בולגרית, שן שום כתושה, מלח, פלפל שחור ועלים. מערבבים במשך 3-4 דקות (אש גבוהה), עד שהגבינות מעט נמסות.
חשוב לעבוד על אש בינונית בכדי לא לשרוף את החמאה והגבינות