הסיפור מאחורי המתכון
אחד הסלטים היותר חביבים עליי
סלט עשיר בטעמים דומיננטיים וצבעים. במקום הרימון הקלאסי אני משתמשת בחמוציות מיובשות המעניקות קלילות למנה ואפקט חמוץ מתוק בכל ביס. מנה מרעננת המכילה מלא עלים ירוקים מגוונים, אנטי מחמצנים (כן, זה בריא) ובוסט של בריאות ואנרגיה לגוף. אני נהנית מהסלט כמנה בפני עצמה, עם גבינה טעימה מעל או טחינה איכותית. כמובן שאפשר לגוון לפי הטעם וזמינות מצרכים במקרר. ככה או ככה הסלט יהיה כוכב על כל שולחן אוכל, גם כתוספת ליד וגם כארוחה מלאה.
*חשוב לעבוד עם סכין שף מקצועית שתחתוך את העלים בלי "לפצוע" אותם או לחלופין קוצץ ירקות טוב ואיכותי המקל מאוד על העבודה במטבח
מצרכים
- 1 כוס בורגול דק
- 1/2 כוס עלי ארוגולה קצוצים
- 1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- 2 כוסות מים רותחים
- 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים
- פטה/בולגרית/לבנה
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1/4 כוס עלי נענע קצוצים
- ½1 כפות חמוציות מיובשות
- 3 כפות מיץ לימון
- שמן זית כ2 כפות
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
מבשלים את הבורגול במים רותחים כ־10 דקות, עד שכל המים נספגים והבורגול רך.
לחלופין, ניתן להשרות את הבורגול במים רותחים למשך כשעה.
מאווררים בעזרת מזלג. ממתינים שהבורגול יתקרר אל מנת לא לפגוע ברעננות העלים
מערבבים בקערה את הבורגול עם יתר מרכיבי הסלט.
זולפים מעל הכל שמן זית איכותי ומיץ מלימון ומקשטים עם כמה חמוציות
טיפ : בכדי להוריד את כמות השמן מומלץ להשתמש בספריי שמן של חברת דק'ור הנותן לנו מעטפת וטעם השמן במינימום הנדרש
*לשדרוג הסלט וגיוון אני מוסיפה מדי פעם גבינה קשה מעל סגנון פטה/בולגרית או כף לבנה ליד.
גם טחינה עובדת נהדר עם הסלט
הצעת הגשה:
אם זו מנה למרכז השולחן או מנה עיקרית מומלץ להגיש בצלחת עמוקה ייעודית לסלט במספר צלוחיות קטנות ולפזר בשולחן.
אם זו מנה אישית מומלץ להשתמש בצלחות עמוקות כמו צלחות הפסטה של קורנינג המשמות גם להגשת פסטה, מרק וסלט כמובן