הסיפור מאחורי המתכון
מרק עוף מכל טוב !
עוף , גריסים, שלל ירקות צבעוניים בריא ומזין .
מתאים לכל המשפחה.
מי שמעוניין בטבעוני יכול להוריד את העוף ולבשל חצי שעה.
לעירבוב נעזרתי בכף עץ שלא תשרוט לי את הסיר.
ארוחת צהריים/ערב הכי טעימה שיש
בהצלחה
👇🏼
מצרכים
- שוקיים
- חצי כוס גריסים
- בצל
- שום כתוש
- רסק עגבניות קטן
- עגבניה
- בטטה
- גזר
- קישוא
- סלרי
- תפוחא
- תבלינים: אבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור, כמון , פפריקה מתוקה וכורכום.
- מים רותחים
אופן ההכנה
על קרש חיתוך חותכים את הבצל לקוביות ואת הסלרי ומכניסים לסיר עמוק עם 2 כפות שמן , מערבבים עד להזהבה.
כותשים 3 שיני שום ומכניסים אותן לסיר.
על קרש החיתוך חותכים בעזרת סכין ירקות איכותית את העגבניה לקוביות ומכניסים לסיר ומערבבים הכל טוב טוב.
מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים.
בנתיים בעזרת קולפן מורידים קליפה לשאר הירקות.
– את הגזר אני אוהבת לגרד בפומפייה ככה הוא מוכן מהר יותר.
טיפ : אני ממליצה על הפומפייה המסתובבת היא מגרדת בקלות מדהימה
בדיוק לגודל הרצוי בעזרת הסכינים המתחלפים שלושה סוגי חיתוך
– את התפוחא והבטטה חתכתי לקוביות, את הקישוא חתכתי לעיגולים.
מכניסים הכל לסיר מרק גבוה שלנו ומוסיפים עד כיסוי של הירקות מים רותחים ומחכים לרתיחה טובה .
מוסיפים חצי כוס גריסים לסיר.
לאחר הרתיחה אנו מוסיפים את השוקיים ומכסים את הסיר במכסה על להבה קטנה 45 דק בישול.
בתאבון 🙂