הסיפור מאחורי המתכון
צריך כמה טיפות של גשם להתחיל את עונת המרקים ועכשיו זה בדיוק הזמן !
הנבטת היא עדשים וקטניות היא קלה ופשוטה אולם הערך המוסף שלה הוא עצום : הן מבחינת הטעמים והטריות שתהליך ההנבטה מוסיף לקטניה וכמובן בשיפור הערכים התזונתיים העלאת אחוז החלבון , קטניות מונבטות מתעכלות בצורה טובה יותר באופן משמעותי ע"י מערכת העיכול שלנו
מצרכים
- עדשים ירוקות
- שמן זית
- מלח פלפל וכמון
- שום
אופן ההכנה
מנביטים תחילה את העדשים ע"י הרטבה והשהייה במסננת כיומיים
כמות לארבעה סועדים – כוס עדשים.
שימו לב : עדשים מושרות / מונבטות מקבלות נפח נוסף בזמן התהליך.
בעזרת מסננת המתלבשת על הכיור שוטפים את הקטניות
מחממים שמן זית במחבת כבדה ומטגנים שום קצוץ – חשוב להקפיד לא לשרוף את השום
( שום שרוף מייצר מרירות )
מוסיפים את העדשים לטיגון קל
בעזרת כד מידה נוסיף מים עד לכיסוי מוחלט של העדשים
ונבשל כשעה לפחות
להוסיף מלח פלפל – לפי הטעם
והרבה כמון ( כף לפחות ) בהתאם לכמות המרק שמכינים
כמון תבלין בעל ארומה ייחודית וטעם נפלא וכמובן שנותן את הצבע העמוק למרק.
חורף חם בתאבון 🙂