הסיפור מאחורי המתכון
נראה לי שהברקתי :)
מי מאיתנו לא חווה את הימים שהמקרר ריק אבל איזה מזל שיש מלוואח קפוא. ומי לא אוהב מלוואח?!
אז גם לי זה קרה וכך נולדה ההברקה הזאת. הסתכלתי על המלוואח, הסתכלתי על הבשר וידעתי שהשילוב הזה יעבוד על בטוח. הכנתי אחד לאחד כפי שכתבתי במתכון. טיגנתי, ריסקתי, טרפתי.
כל ביס היה כל כך עסיסי וטעים. בכל נגיסה מתלווה בשפריץ של "מרק" שנוצר בתוך כיס המלוואח. טובלים ברסק פיקנטי או טחינה ומתענגים עד ששובעים. ואז אוכלים עוד קצת כי איך אפשר לעצור בכלל?!
מצרכים
- חצי קילו בשר בקר טחון
- 5 מלוואח קפוא
- 1 בצל בינוני
- 2 שיני שום
- פטטרוזילה קצוצה
- מלח + פלפל לפי טעם
- 2 עגבניות בשלות לרסק
אופן ההכנה
מתחילים עם תערובת הבשר:
קוצצים דק את הבצל, שום ופיטרוזיליה ומעבירים לקערה יחד עם הבשר. מוסיפים מלח ופלפל. עם התבלינים ניתן לשחק ולגוון לפי הטעם
אל תערובת הבשר מוסיפים כ3-4 כפות מים אל מנת לאוורר את תערובת הבשר שלנו, שלא תצא "קציצה".
מוציאים את המלוואח מהמקפיא ומסדרים אותם אחד אחד על משטח העבודה.
ממלאים :
על כל מלוואח שמים כף גדולה של תערובת הבשר (כ100 ג'). את הבשר שמים על חצי מלוואח
את החצי השני מקפלים מעל וסוגרים עם האצבעות בלחיצה.
טיפ :
ישנו מכשיר ייעודי לסגירה של כיסונים בגדלים שונים ומי שלא מומחה ( וגם מי שמומחה )בסגירת בצקים מומלץ שיהיה לו אחד כזה זמין, זה מקצר את התהליך פלאים ומונע את חשש פתיחת הכיסון
עכשיו יש לנו חמש יחידות של חצאי מלוואח. את המנה ניתן להכין בתנור באפיה לגרסה היותר בריאה או בטיגון במחבת בגרסה היותר מושחתת.
מטגנים כל צד כ7 דקות על אש בינונית, עד שהמלוואח מקבל צבע זהוב יפה ומרקם פריך.
בזמן הטיגון אני מכינה רסק עגבניות קלאסי של מלוואח וג'חנון. חצי דקה במכשיר הנינג'ה והרסק שלנו מוכן.
אותו דבר עם טחינה.