הסיפור מאחורי המתכון
כזה עוד לא אכלתם!!
נראה לי שעליתי כאן על מעדן אלוהי לאוהבי בצל מתקתק מקורמל. את הפעם הראשונה בה טעמתי את המעדן הזה לא אוכל ולא ארצה לשכוח. הביס הזה, בלביבה הפריכה מבחוץ ורכה ועסיסית מבפנים. טעמו המתקתק של הבצל בשילוב עם תפוח האדמה הוא שילוב מנצח כל פעם מחדש. אפשר להגיש את הלביבות בצלחת הגשה כמנה בפני עצמה כמו כן הולך נהדר עם מטבל ליד או כלביבה קלילה שהיא גם תוספת מעולה למנת דג/בשר/עוף.
מנה שהיא טעימה מהירה וכיפית לנשנוש ולאירוח. ההתמכרות הבאה שלכם
מלא בתאבון
מצרכים
- 2 תפוחי אדמה מבושלים
- 2 בצלים לבנים
- ביצה
- 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כפית מלח
- חצי כפית כורכום
- כפית פפריקה
- מעט בהרט
- כף שמן
- 3 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה
את תפוחי האמדה מבשלים במים רותחים על מלח כ-15 דקות, עד לריכוך חלקי.
לאחר הריכוך נגרד את תפוחי האדמה על פומפייה בקערה רחבה.
את הבצלים מקלפים ומגרדים על הצד הגס בפומפייה וסוחטים היטב מנוזלים.
מוסיפים לקערה את שאר מצרכי הלביבות ומערבבים היטב עד שהבלילה אחידה.
מחממים שמן חצי עמוק במחבת נון-סטיק עמוקה ומטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד.
מוציאים לנייר סופג ומגישים חם.
הגשה:
ניתן להגיש עם יוגורט או ציזיקי שנותן "קונטרה" לשומניות של הטיגון