הסיפור מאחורי המתכון
כמי שגדל בבית מרוקאי הייתה את המלחמה הנצחית בין הדגים המרוקאים המפורסמים
לבין החריימה הטריפולטאי .
לדג המרוקאי מקום של כבוד והא מככב בכל ער שבת ומנת חובה בכל חג .
במעגלים הסובבים אותי תמיד בלבלו בין דג מרוקאי לבין החריימה ובנימת מה של גיחוך אמרו נו מה ההבדל ביניהם .
אז ערב שישי אחד החלטתי לעשות סדר בדברים
ועל השולחן היו 2 מנות דגים מסורתיות וסוף סוף החברים הבינו שאכן שניהם דגים , אכן שניהם חריפים , אכן שניהם מהמטבח הצפון אפריקאי - אבל הם במהות הם שונים לחלוטין .
מצרכים
- 4 חתיכות פילה מדג שמן כגון : לוקוס , לברק, דניס או בכל דג ים לבן ( בשום מקרה אין להשתמש בדג טונה זה פשוט יצא יבש )
- 10 עגבניות , אפשר גם עגניות מרוסקות מקופסה למי שמקצר תהליכים .
- שיני שום קלופות מראש שלם
- 6-8 פלפל סודני חריף ויבש
- 4 פרוסות לימון דקות
- תבלינים : כף גדושה פפריקה אדומה בשמן, כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, מלח , פלפל צ'ומה קופסת רסק עגבניות קטנה ( לא חובה פשוט נותן צבע עמוק )
- רבע כוס שמן .
- רבע צרור כוסברה טרייה ( להגשה )
אופן ההכנה
הסוד בדגים הוא הטריות שלהם , לכן חשוב לרכוש את הדגים למנה באותו היום .
גם אם לא מאוד חשוב שהדגים יהיו בטמפרטורת החדר לאחר שהגירו את כל הנוזלים , רצוי לעטוף בגבת שתספוג לתוכה את הנוזלים .
את העגבניות חולטים לאחר שביצענו חריצה בצורת X בחלקם העליון בכדי שיהיה קל לקלף
מוציאים ומניחים להתקרר
בזמן הזה פורסים את שיני השום לפרוסות דקות , ומפזרים בתחתית הסיר .
את הפלפלים שוטפים טוב טוב ומניחים בתחתית הסיר .
מוסיפים את התבלינים יחד עם השמן ומערבבים כ-2 דקות .
את העגבניות מרסקים בעזרת מעבד מזון או מוט בלנדר .
מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה .
מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים .
מניחים את פרוסות הלימון ומבשלים כחצי שעה
מניחים את נתחי הדג מבשלים עוד כ- 10 דקות .
לאחר כיבוי האש או ממש בזמן ההגשה אפשר לפזר כוסברה טרייה קצוצה .