מתכון קציצות קינואה צמחוני טעים בריא מזין ופשוט להכנה עם - קוק שופ
פורסם ב

קציצות קינואה אפויות בריאות וטעימות

מאת : shroomix1

הסיפור מאחורי המתכון

בתקופה הצמחונית בחיי גיליתי את הפלא הזה. אמנם התקופה השתנתה אבל המתכון נשאר איתי לנצח. מתכון קליל, טעים, בריא ומזין לקציצות ביתיות המתאימות לצד תוספת/סלט כמנה עיקרית או בסנדביץ' כשרוצים "לחטוף" משהו קל. הקציצות יוצאות פריכות מבחוץ ונימוחות בפנים, עשירות בטעמים ומלאות בריאות ונטרפות שניה אחרי שיוצאות מהתנור. אפילו הקטנים במשפחה התחילו לאכול קינואה :)
אני אוהבת להגיש את המנה עם מטבל כלשהו ליד (ציזיקי/טחינה/יוגורט).
פנקו את עצמכם בקציצה בריאה, משביעה וטעימההה

מצרכים

  • 2כוסות מים רותחים
  • 1/2בצל בינוני קצוץ
  • 1ברוקולי קטן מחולק לפרחים קטנים (או כרובית או גזר מגוררים)
  • 1/2כוס פירורי לחם
  • 2ביצים
  • גבינת מוצרלה מגורדת (או גבינה קשה אחרת)
  • מלח + פלפל
  • שמנת/יוגורט/טחינה להגשה

אופן ההכנה

1.מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2.מכינים את הקינואה: מבשלים את הקינואה במים הרותחים עד שהמים מתאדים והקינואה רכה ומוכנה לאכילה (הכנה לפי הוראות היצרן). מצננים מעט.
3.מכינים את הקציצות:

  • מעבירים את הקינואה לקערת ערבול מנירוסטה
  • בעזרת סכין שף איכותית או קוצץ ירקות מומלץ קוצצים ירקות שאנחנו אוהבים, המתכון שלי בנוי מהמרכיבים הבאים: בצל, ברוקולי, פירורי לחם, ביצים, גבינה, מלח ופלפל
  • מערבבים היטב בידיים מייצרים עיגולים עד שכל העיסה נדבקת היטב ומועכים קלות לקבל צורת מעין

4.יוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות ומניחים על תבנית האפייה המרופדת.
מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד הזהבה.
5.מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד הזהבה.

לאחרונה גיליתי תבנית ייחודית המדמה בעצם סירי טיגון ללא שמן ומאז אני לא מפסיקה להשתמש בה !

קריספר – זו בעצם תבנית רשת על רגליים יושבת מגש ומאפשרת זרימה של אוויר 360 מעלות מסביב למזון מה שמאפשר בישול בו זמנית לכל חלקי הקציצה ושימוש במינימום שמן.

 

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

הנתונים האישיים שלך ישמשו לעיבוד הזמנתך, לתמוך בחוויה שלך בכל אתר אינטרנט זה ולמטרות אחרות המתוארות במדיניות הפרטיות שלנו. מדיניות פרטיות.

*/