הסיפור מאחורי המתכון
לקציצות עוף ים תיכוניות טעימות, לחות ועסיסיות יש כל מה שתרצו בביס אחד: חלבון, ירקות, עשבי תיבול ועוד! הם מלאים בירק טרי, בצל ותבלינים טעימים לטעם הים תיכוני הקלאסי הזה.
הגישו אותו כארוחה קלה מהירה וקלה בפני עצמה עם תוספת של צזיקי, לשומרי כשרות טחינה היא פתרון מושלם, הפכו אותה לארוחה שלמה המוגשת עם אורז וירקות. כך או כך, זה הולך להיות חביב הקהל.
יש לקציצה את המרקם המושלם. כשאני מכינה קציצה, אני רוצה משהו שהוא לא יציב מדי אבל לא רך מדי. עם פירורי לחם וביצה כחומרי קשירה, עוף טחון היטב וירקות מרוככים, קציצות העוף הים תיכוניות הללו מספקות את הביס המשביע ביותר בכל פעם. החלק הכי טוב? זה לוקח רק 10 דקות כדי להכין.
מתובל היטב לטעם מדהים. עוף הוא חלבון נהדר, אבל ידוע לשמצה בכך שהוא קצת תפל בפני עצמו. עם קציצות העוף הים תיכוניות הללו, הטעם אינו מהווה בעיה. תערובת נפלאה של תבלינים נועזים כמו כמון ובהרט, בשילוב עם תפוח אדמה, קישוא בצל ועוד מביאים סיפוק לבלוטות הטעם שלך.
קציצות העוף הים תיכוניות האלה הן בחירה בריאה בכל פעם. עמוס בחלבון נקי וירקות עשירים בחומרים מזינים, ארוחת העוף הידידותית לילדים הזו היא כזו שמשפחתכם יכולה להרגיש טוב לגביה.
מצרכים
- 300 גרם עוף טחון מופשר
- 1 ביצה
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 צרור עלי סלרי קצוצים
- 1/4 כוס פירורי לחם
- 1 קישוא מגורר בפומפייה
- 1 בצל מגורר בפומפייה
- 1 תפוח אדמה מגורר בפומפייה
- כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- בהרט לקציצות
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה
מכינים מראש את הירקות: את הירוקים קוצצים דק או מעבירים דרך קוצץ ירקות, סוחטים היטב את הנוזלים מהירקות המגוררים.
בקערה גדולה, שמים את העוף הטחון, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים את כל מצרכי המתכון יחד עם התיבול לעיסה אחידה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן היטב היטב כדי למנוע הדבקת הקציצות לנייר.
מכינים קציצות בגודל כף – כף וחצי. מסדרים אותן על התבנית, משמנים בחלקן העליון ומכניסים לתנור על 200 מעלות. אופים 15 דקות עד להזהבה והופכים את הקציצות. אופים עוד 10-15 (עד להזהבה) ומוציאים מהתנור לצינון.
אם הקציצות מתפרקות מומלץ להוסיף עוד 1/4 כוס פירורי לחם
הערה:
למי שקשה לוותר על הטעם המטוגן את הקציצות הללו אפשר גם להכין כקציצות מטוגנות. פשוט ליצור קציצות ולטגן עד להזהבה