הסיפור מאחורי המתכון
הכניסו ירקות לכל ארוחה עם פריטי ירקות מהירים ופריכים שמתחברים תוך דקות ומשתדכים בצורה מושלמת עם כף צוננת של שמנת חמוצה או יוגורט.
אני תמיד מחפשת אחר דרכים מהירות וטעימות להוסיף מרכיבי ירקות לכל ארוחה. ועכשיו, אם יש לכם 25 דקות וחופן של מצרכי מזווה ומקרר, יש לכם את הדרך הקלה והטעימה ביותר לאכול את הירקות שלכם. מעבר לכך שהקציצות טעימות הן גם דרך נהדר להוסיף ירק לתזונת הילדים.
מצרכים
- 2 כוסות קישואים מגוררים
- 1/3 כוס בצל ירוק פרוס (חלקים ירוקים ולבנים)
- 2 כוסות גזר מגורר
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2/3 כוס קמח לכל מטרה
- 2 ביצים גדולות טרופה קלות
- 2 כפות שמן זית
- שמנת חמוצה או יוגורט, להגשה
אופן ההכנה
מניחים את הקישואים המגוררים במסננת ומפזרים עליו קלות מלח. הניחו לקישואים לשבת 10 דקות ולאחר מכן סחטו בעזרת הידיים כמה שיותר נוזלים.
מעבירים את הקישואים לקערה גדולה ואז מוסיפים את הגזר, השום, הקמח, הביצים, בצל ירוק, ¼ כפית מלח ו-⅛ כפית פלפל. מערבבים את התערובת עד שהיא מתאחדת.
מרפדים צלחת בנייר סופג. מניחים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים את שמן הזית. לאחר שהשמן מנצנץ, גרפו למחבת תלוליות של 3 כפות מתערובת הירקות, משטחים מעט את התלוליות ומרווחים ביניהם לפחות 1 סנטימטר אחד.
מבשלים את הלביבות במשך 2 עד 3 דקות ואז הפוך אותן פעם אחת והמשך לבשל אותן עוד 1 עד 2 דקות עד שהן מזהיבות ופריכות. מעבירים את הלביבות לצלחת המרופדת במגבת נייר, מתבלים אותן במלח וחוזרים על תהליך הבישול עם התערובת שנותרה.
מגישים את הלביבות מיד עם שמנת חמוצה או יוגורט.
את כל האביזרים להכנת הקציצות תוכלו למצוא במחלקת הגאדג'טים למטבח המושלמת של קוק שופ
מחבת מומלצת בדיוק להכנת קציצות מושלמות תמצאו בין מגוון המחבתות העצום במחלקת הבישול של קוק שופ