הסיפור מאחורי המתכון
קציצות טונה אפויות הן ספין אוף לקציצות הממוצעות שלך. הן קלות להכנה עם כמה קופסאות דג טונה ומושלמות כחטיף דל פחמימות או כתוספת לארוחה מלאה.
הביסים המלוחים הללו הן תערובת של דג טונה משומר, ירקות טריים ועשבי תיבול מלוחים. הם קלים בטעמם (כל כך מושלמים לאכלנים בררנים) אבל עסיסיים, רכים וממלאים בדיוק כמו הקציצה הטיפוסית שלך.
יתר על כן, כבר הזכרתי שהם קלות להכנה? כל מה שצריך לעשות זה לערבב כמה מרכיבים, לגלגל אותם לכדורים ולאפות בתנור עד להזהבה קלה. ומכיוון שהם בגודל נגיסה, הם מהווים את החטיף הבריא המושלם או תוספת מושלמת וטעימה לסלט או למצע ירקות.
מצרכים
- 3 קופסאות טונה מקופסת שימורים בשמן/ מים
- 2 ביצים
- 2 בצלים
- 4 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- חופן פטרוזיליה קצוצה 1 כף רוטב צ׳ילי מתוק
- 1 גזר (לא חובה)
- תרסיס שמן
אופן ההכנה
- מסננים את הטונה היטב מהשמן/מים ומניחים בקערה גדולה.
- את הבצל (והגזר אם רוצים להוסיף) קולפים ומגרדים בפומפייה על הצד הגס, סוחטים היטב מנוזלים ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים גם ביצים, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, רוטב צ\'ילי, מלח ופלפל שחור.
- מערבבים היטב את כל המצרכים, עד שמתקבלת עיסה אחידה, מכסים את הקערה ומכניסים לקרר למשך 15 דקות. הקירור עוזר לתערובת הטונה להתייצב.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים ספריי שמן, יוצרים קציצות ומניחים על התבנית, מרססים בספריי שמן גם מלמעלה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את קציצות הטונה 20-30 דקות, תלוי בתנור.
- הקציצות מוכנות כאשר הן שחומות ויפות.