הסיפור מאחורי המתכון
קציצות של סבתא
מתכון מושלם לא להאמין שהוא לא בשרי!!
היתי מצפה כל שבוע למנה הזו...אצל סבתא היו מטעמים מיוחדים בכל ימות השבוע וזו הייתה המועדפת עלי...הריחות של המנה היו מגיעים עד למרפסת ומבחוץ יכולתי לדעת שזה היום שלי!!
שווה להכין את המתכון שלה...תכינו וידברו עליו בשבחים🙏
מצרכים
- פרוסות טונה
- פטרוזילה
- כוסברה
- שום
- תפוח אדמה קטן
- בצל קטן
- חלבון ביצה
- כמון
- מלח
- פפריקה אדומה מתוקה
- פירורי לחם
- רסק עגבניות
- שמן
- פלפלים חריפים
- תחתיות ארטישוק
אופן ההכנה
קציצות טונה
5 פרוסות טונה (קילו).
את הטונה נשים בקערה רחבה או סיר שטוח ורחב ונשרה לזמן ממושך עם 1/4 כוס חומץ+ כף מלח ונוסיף מים עד לגובה הדג.
אני משרה כשעתיים עד שלוש, אפשר גם עם מיץ לימון או לימון סחוט.
לאחר ההשריה הממושכת נשטוף היטב ונוסיף מים עד גובה הדג,
נשלוק אותם מעט על אש נמוכה,
שימו❤️ לא להרתיח!
נוריד מהגז ונשטוף היטב. עכשיו נסחוט את הטונה מכל הנוזלים.
נכין בקערה 8-10 שיני שום, את הבצל ותפוח האדמה נחתוך לקוביות.
נשטוף היטב ונקצוץ את הכוסברה והפטרוזיליה כ1/4 מצרור, ניתן להשתמש בקוצץ ירק איכותי.
עכשיו נטחן במעבד מזון את הטונה עם המרכיבים בקערה ולאחר שהתערובת טחונה נוסיף:
כפית מלח | 1/4 כפית כמון | 1/2כפית פפריקה אדומה מתוקה | חלבון ביצה
1/2 כוס פירורי לחם (עד שהעיסה ללא נוזלים כלל).
עכשיו נערבב היטב את העיסה.
הכנת הרוטב:
בסיר דגים רחב, נלמד "לפתוח פפריקה" כפי שסבתי נהגה להסביר…
בקערה קטנה נשים 3-4 כפות פפריקה אדומה מתוקה
נוסיף כ7-8 כפות שמן ונערבב עד שכל גושי הפפריקה נעלמים,
כף מלח, 8 שיני שום,7-8 תחתיות ארטישוק (תלוי בסיר שלך),
המתכון המקורי מגיע ברוטב פיקנטי עד חריף לכן אנחנו נשתמש בפלפלים החריפים
למי שרגיש לחריף ניתן להוריד את מינון הפלפלים החריפים ובשביל המראה להשתמש
ברצועות גמבה או פלפל מתוק אדום או ירוק הזהה במראה לפלפל חריף
נוסיף מים עד גובה הפלפלים ונבשל באש גבוהה עד לרתיחה, ננמיך את הגז ונמשיך כ40 דקות.
הערה חשובה:
אם אתם חובבי חמיצות בצעו את הרוטב כפי שמופיע בהנחות למעלה
אם בא לכם לשבור את החמיצות הוסיפו כפית סוכר שטוחה שתמתן את החמיצות
מחברים קציצה לארטישוק
נוציא בעדינות את ראשי הארטישוק, ניתן להשתמש בכף רחבה עם חורים להרמה בעדינות,
את ראשי הארטישוק נמלא בתערובת ונחזיר בעדינות עם הכף הרחבה לסיר,
על אש נמוכה נמשיך בישול עד שיצטמצמו המים והרוטב הסמיך. כשעה בערך.