מצרכים
- בטטות לפי הכמות הרצויה
- מלח
- מי קרח
- קורנפלור
- 1 ליטר שמן קנולה
אופן ההכנה
צ'יפס בטטה זו תוספת נהדרת לכל ארוחה או מנה.
היא יכולה לשבת כמנת חלוקה במרכז השולחן, יחד עם איזה המבורגר עסיסי וטעים וגם לאירוח החברים והמשפחה!
את המתכון אפשר להתאים לירקות ושורשים שונים כגון:
תפוח אדמה, ארטישוק ירושלמי וסוגי בטטות שונות כמו שניתן לראות בתמונה, בטטה כתומה ובטטה סגולה
אז בואו נצא לדרך:
- יש לשטוף היטב את הבטטה, אין צורך לקלף את הקליפה כי היא אנחנו נפרוס את הבטטה דק דק במנדולינה
- קחו קערה שתוכל להתאים לכמות הבטטות אשר תעשו בהם שימוש,
- תמלאו אותה במים קרים ובקרח ולבינתיים אפשר להרתיח קומקום ולקחת מלח שולחן הכי פשוט שיש ולשים כמות מכובדת בקערה קטנה יחד עם המים החמים בשביל לוודא שהמלח מתמוסס כמו שצריך. המטרה בסופו של דבר – אם תטעמו את המים הם ירגישו לכם מלוחים.
- קחו את המנדולינה, ותוודאו כי יוצאים לכם פרוסות דקיקות. אפשר לשחק עם העובי לפי העדפתכם, אפשר לעשות אותו דקיק ופריך ומאוד וככל שהוא יהיה עבה יותר הוא יהיה יותר בשרני.
- תתחילו לפרוס בזהירות רבה על האצבעות והשתמשו באמצעי המגן את הבטטות והעבירו אותם למי קרח.
- זה הזמן להרים קלחת/סיר עם שמן קנולה ולהתחיל לחמם אותו, אם אתם לא סגורים מתי הוא חם מספיק, אני תמיד בודק עם כף עץ אם יש בועות קטנות סביבה כאשר אני מכניס אותה לשמן.
- לאחר כ-10 דקות שהבטטות בהשרייה קחו מגש גדול ופרסו נייר סופג ותוודאו כי אתם מייבשים את כל הבטטות. בזמן הטיגון אנחנו לא רוצים שיהיו נוזלים לכן ייבשו היטב.
- העבירו לקערה ופזרו קורנפלור עד שאתם רואים שנוצרת שכבה אחידה סביב הבטטות. לאט ובעדינות! תמיד אפשר להוסיף, קצת יותר קשה להחזיר את הזמן אחורה.
- לפני שנתחיל לטגן, תוודאו שיש לכם תבנית עם נייר סופג ואפילו יותר מוצלח – אם יש לכם רשת שתוכלו להניח על התבנית זה עובד נהדר. זה גם מקיים וחוסך בנייר סופג וזה שומר על פריכות נהדרת בצ'יפס ובכל דבר שתטגנו (אפילו יותר מהנייר סופג)
- כעת תתחילו לטגן את הבטטות! תוסיפו אותם לשמן בכמויות קטנות, אם תוסיפו יותר מידי טמפ' השמן תרד ואנחנו לא נגיע לטיגון שנרצה, זמן הטיגון תלוי בעובי הבטטה ובטמפ' הספציפית, מהניסיון שלי זה לוקח כ2-3 דקות כל נגלה בשביל להגיע לפריכות הנדרשת. אני אוהב לראות שהשוליים של הבטטה מתחילות לקבל גוון מעט כהה יותר.
- והחלק הכי כיף, התיבול של הצ'יפס הנהדר שלנו. אפשר לקחת אותו להמון כיוונים שונים, לדו': צ'ילי ופפריקה מעושנת, טוגראשי (תערובת צ'ילי יפני – אפשר להשיג בחנויות וסופרים רבים באגף של מזרח מערב), גראהם מאסלה, זעתר ושום וכמובן תמיד להוסיף מלח ולטעום.
בצ'יפס שלי הוספתי טוגראשי ומעט גראהם מאסלה והגשתי אותו לצד איולי של בצל ירוק ולימון. אפשר להגיש אותו לצד מגוון רחב מאוד של רטבים, בהתאם לתיבול שבחרתם.
בתאבון!
את המתכון ניתן להכין גם בעזרת סיר טיגון בריא וכך לייצר מנה שהיא טעימה כמעט ללא שמן.