הסיפור מאחורי המתכון
הפכו את שאריות תפוחי האדמה מאתמול למתכון המהיר והקל הזה לפנקייקי פירה גבינה! בין אם זה פיקניק בחוץ או סתם כל ערב בשבוע, שאריות פירה תפוחי אדמה כבר לא חייבים להיות מחשבה משעממת שחוממה מחדש ביום ראשון.
עכשיו אתם יכולים להפוך את העודפים האלה ללביבות פירה גבינות אולטימטיביות! מה יש לא לאהוב בלביבות תפוחי אדמה חמות ופריכות עם שמנת חמוצה מתובלת?!
המתכון הפשוט הזה מוכן תוך דקות, והכי טוב, הוא פתוח להתאמה אישית.
מצרכים
- 3 כוסות פירה מצונן
- 1/2 כוס קמח לכל מטרה
- 2/3 כוס גבינת צ'דר מגוררת
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ
- 1 ביצה טרופה קלות
- שמן צמחי, לטיגון במחבת
- 3 כפות קמח לכל מטרה
- שמנת חמוצה, להגשה
אופן ההכנה
בקערה גדולה מערבבים יחד את הפירה, הגבינה, בצל ירוק, ביצה ו-3 כפות קמח עד לאיחוד.
בעזרת הידיים, מחלקים את התערובת ל-12 מנות.
מגלגלים כל חלק לכדור קומפקטי ואז משטחים אותו לפנקייק בעובי של בערך 1 ס"מ.
מניחים את חצי כוס הקמח הנותרת בצלחת רדודה ומצפים בזהירות כל פנקייק בקמח.
טיפ: מומלץ להשתמש בסט כוסות מדידה על מנת להגיע לתוצאה מדויקת
מחממים 3 עד 4 כפות שמן צמחי במחבת עמוקה גדולה על אש בינונית. (הוסף מספיק שמן כדי לצפות היטב את תחתית התבנית.)
מטגנים את הלביבות, בקבוצות, עד שהן מזהיבות ופריכות משני הצדדים, 3 עד 4 דקות. מוסיפים עוד שמן למחבת לפי הצורך בין מנות. (לא להעמיס את התבנית ולא תהפוך את הלביבות מוקדם מדי אחרת לא יפתחו קרום פריך.)
מעבירים את הלביבות לצלחת מרופדת בנייר סופג ומפזרים עליהן מיד מלח.
מגישים את לביבות תפוחי האדמה בתוספת שמנת חמוצה ומעוטרת בצל ירוק קצוץ נוסף.
הערות בקטנה:
מרקם שאריות הפירה ישתנה בהתאם לכמות השמנת, החלב או החמאה המומסת שהוספתם למנה המקורית.
אם תערובת פנקייק – פירה נראית יבשה מדי ואינה מחזיקה יחד, הוסיפו עוד ביצה אחת.
אם זה נראה רטוב מדי, מוסיפים עוד קמח, 1 כף בכל פעם, עד שהתערובת מגובשת.