הסיפור מאחורי המתכון
כי אין כמו טעם הפיתות שיצאו זה עתה חמות חמות שהחמאה נמסה בפנים, החשק מתחיל עוד הרבה לפני שטועמים עם הריח שמציף את הבית , פיתות חמות ורכות הרבה יותר טובות מהסופר או המאפיה שאפשר להכין בבית !!
- במידה ואין לכם את המכשיר להכנת פיתות אפשר להשתמש במחבת נון סטיק ולחמם אותה על אש גבוה ולהניח פיתה דקה מכל מצד .
מצרכים
- 1 ק״ג קמח
- 2 כפות שמרים
- 4 כפות סוכר
- 4 כפות שמן
- כף מלח
- 2.5 כוסות מים חמימים.
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו לישה מכניסים את כל המצרכים להקצפה עד לאיחוד הבצק.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ונותנים לבצק לנוח לתפיחה שעה.
- מחלקים את הבצק לכדורים ( בערך 12 )
- פותחים על משטח מקומח בעזרת מערוך את הכדורים לצורת עיגול.
- מעל העיגולים שהכנו שמים מגבת להתפחה חוזרת של חצי שעה.
- מחממים מכשיר להכנת פיתות לחום גבוה ומכניסים את הפיתות ברווחים.
- לאחר כמה דק בודקים ששינו לצבע זהוב ומוציאים במהירות את הפיתות שהחום לא יצא לנגלה השנייה.
טיפ חשוב:
כמו בכל מוצר אפייה חשוב מאוד לדייק בכמויות לכן אני ממליצה להשתמש במשקל דיגיטלי, כפות או כד מידה
בתאבון 🙂