
הסיפור מאחורי המתכון
עוד מהגן עוגות השוקולד הבחושות מלוות אותנו, מימי הולדת ואבא של שישי ומאז בכל אירוע היא מופיעה ואנחנו ממש אוהבים אותה כי היא תמיד באה טוב או בקיצור אין עוגה יותר מנחמת מעוגת שוקולד בחושהמצרכים
- כוס קמח תופח
- כוס שוקולית
- 3/4 כוס סוכר
- 3/4 כוס שמן
- 4 ביצים M
- 100 גרם שוקולד מריר
- מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
בקערה גדולה שמים כוס קמח תופח, כוס שוקולית, חצי מיכל שמנת, את הסוכר, הביצים והשמן.
בכדי להיות מדויקים תשתמשו במכשירי שקילה ומדידה לקונדיטוריה
בעזרת מטרפה מערבבים הכל ביחד עד לקבלת בלילה חלקה.
למי שלא בא להתאמץ אפשר לבצע את הפעולה הזו בעזרת מיקסר יד קטן ונוח שזמין בכל מטבח !
מעבירים לתבנית משומנת היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות לכחצי שעה.
מניחים את העוגה על רשת צינון ונותנים לה להתקרר, ובזמן זה מכינים את גנאש השוקולד.
על אש קטנה: 100 גרם שוקולד מריר ואת מה שנשאר מהשמנת.
עושים חורים קטנים בעוגה בעזרת קיסם ושפכים מעל את הגנאש.
מומלץ לפזר סוכריות מלמעלה
בתאבון 🙂