הסיפור מאחורי המתכון
עוגיות שחייב בכל בית....
טעימות בכל מצב עם הקפה או קינוח לאחר ארוחה.
כיף בפה- הכנתם הרבה? תקפיאו שומר על הטריות כחודשיים מוציאה בבוקר לפני הקפה:)
מצרכים
- קמח
- חמאה
- אבקת אפייה
- סוכר וניל
- מלית תמרים\שוקולד
- אגוזי מלך\ פקאן\ שניהם יחד.
- כוס מים
אופן ההכנה
מצרכים:
קילו קמח ועוד קצת לקמח מסביב.
2 חבילות חמאה 200 גרם.
1 שקית אבקת אפייה.
1 סוכר וניל.
אופן ההכנה
את החמאה יש להפשיר בטמפרטורת החדר
כדי לזרז פעולה זו בקלות ע\"י הרתחה של מים ומעל קערה קטנה שהחמאה בתוכה (באן מרי)
בקערה גדולה נערבב היטב את היבשים יחד עם מטרפה או מיקסר ידני הקמח+ א.אפייה + סוכר וניל.
נוסיף בהדרגה את החמאה והמים ונמשיך עם הערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
נכסה את התערובת למנוחה של חצי שעה.
נחמם את התנור ל- 180 מעלות.
נקמח משטח עבודה, נחלק את הבצק לכדורי טניס ונפתח עם מערוך עד לקבלת עטיפה דקה
נמרח את המלית המועדפת תמרים או שוקולד לאפייה, כף שטוחה לכל כדור נמרח בצורה אחידה.
נפזר אגוזי מלך ואו פקאן (אני מעדיפה את 2 יחד).
נגלגל את הבצר בעדינות תוך שאנחנו מהדקים ויוצרים שכבות
עם קבלת רולדת בעזרת קלף בצק נחתוך לגודל הרצוי ונסדר על נייר אפייה בתוך תבנית
קדימה לאפייה… כ-15 דקות זה כל מה שצריך
טיפ
ניתן לבצע את כל הרידוד קיפול ישירות על משטח סיליקון ולהעביר עם המשטח לאפייה בתנור ללא צורך
איך שמוציאים מהתנור יש לפזר אבקת סוכר, חשוב מאוד בזמן שהעוגיות חמות אחרת האבקה לא תחזיק.