הסיפור מאחורי המתכון
קודם כל אני חייבת לציין שאני מאוהבת בבצק הזה
כן אפשר להיות מאוהבים בבצק !
עוגיות שתמיד יושבות לי בתוך צנצנת זכוכית בבית
הבצק קל להכנה וכל כך יפה, והטעם !!!
מהמתכון יוצא כמות נכבדת של עוגיות 🍪🍪🍪
שימו ❤️- במידה ואין לכם שוקולד צ׳יפס בבית אתם יכולים לקחת שוקולד מריר או חלב להכניס לשקית ולשבור בעזרת פטיש שניצל לגריסים.
חשוב מאוד - להשתמש בכוסות מדידה ! מנסיון אם טועים בכמויות העוגיות משטטחות לעיסה אחת דקה בתנור 😣.
אזזזזז בהצלחה
👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼
מצרכים
- 200 גרם חמאה רכה
- חצי כוס סוכר לבן
- חצי כוס סוכר חום
- כפית תמצית וניל
- 2 בייצים
- קורט מלח
- חצי כפית אבקת סודה
- 400 גרם קמח תופח
- כוס וחצי שוקולד צ’יפס
אופן ההכנה
מחממים תנור מראש ל 180 מעלות.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד.
- מוסיפים את הסוכר החום והלבן והתמצית וניל ומקציפים לקרם יציב.
- מוסיפים את הביצים תוך כדי הקצפה, מוסיפים את הקמח והאבקות ( אפיה וסודה לשתיה ). מקציפים שוב עד לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את השוקולד צ׳יפס , עירבוב קצר כדי לא לשבור את השוקולד.
זהו הבצק היפה שלנו מוכן.
מכינים תבנית אפיה עם נייר אפיה מעליו.
מכינים מהבצק כדורים קטנים ומניחים ברווחים על מגש האפיה – העוגיות תופחות בתוך התנור לכן חשוב לשמור על רווח שלא ידבקו אחת לשנייה.
להכניס לתנור ל 10 – 12 דק .
בתאבון 🍪