הסיפור מאחורי המתכון
עוד הברקה מהמטבח האסייתי שאני כל כך אוהבת
לקחו את הסלט קולסאו הקלאסי והאהוב ושדרגו אותו בטעמי המזרח. מנה שהיא פיצוץ של טעמים בכל ביס, רוטב טעים וקליל וירקות צבעוניים ומזינים. מה שכף בסלט הזה זה שהוא יכול להוות בסיס להמון שינויים ושדרוגים. את הבוטנים ניתן להמיר בשומשום קלוי, אפשר להוסיף גמבה להעשיר את הסלט, את הרוטב ניתן לשדרג בטעמו על ידי הוספת 1-2 כפיות חמאת בוטנים שיהפכו את הרוטב לסמיך יותר במרקמו ועוד טעם אסייתי בפה.
סלט נפלא שהולך נהדר עם סלמון, חזה עוף או טופו מוקפץ ולגמרי מרים את הסלט לארוחה שלמה.
מצרכים
- 1/4 כרוב לבן או כרוב סיני
- 3-4 צנוניות
- 2 בצלי שאלוט או 1/2 בצל סגול, קלוף
- 1/4 כרוב אדום
- 1 גזר גדול, קלוף
- 1/2 צרור עלי נענע
- 1/2 צרור עלי כוסברה
- 2-3 ענפי בצל ירוק
- 1/2 כוס בוטנים קצוצים גס
- 4 כפות חומץ (רגיל או חומץ אורז או מיץ לימון)
- 2 כפות מירין – לא חובה אבל מאוד מוסיף
- 1 כף סוכר לבן
- 3 כפות רוטב סויה איכותי
- 1 כפית שמן שומשום
- 1/2 פלפל צ’ילי טרי
- 2 שיני שום, קלופות
אופן ההכנה
חותכים את הכרוב הלבן והסגול לרצועות הכי דקות שאתם יכולים, כמו גפרורים. כשיש מנדולינה איכותית, זה לוקח מספר דקות ומינימום מאמץ -מומלץ ביותר!
– מגרדים את הגזר והצנוניות על החלק העבה בפומפייה או חותכים לגפרורים בעזרת קולפן ג’וליינים. או מדולינה.
– חותכים את הבצלים לרצועות דקות.
– קוצצים גס את עשבי התיבול ופורסים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
– קוצצים דק דק את שיני השום ואת הפלפל צ’ילי ומערבבים את כל מצרכי הרוטב.
טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם שלכם. הרוטב צריך להיות דומיננטי בטעמו ולכסות היטב את הירקות הקצוצים.
– מערבבים את כל הירקות, מזלפים את הרוטב ומערבבים היטב.
– מוסיפים את הבוטנים, מערבבים ומגישים.