הסיפור מאחורי המתכון
טוב זה כבר ידוע שאני אוהבת טורטיות , לא סתם כי אפשר לעשות איתן ה כ ל !
המנה היא צימחונית אבל תמיד אפשר לשלב להרבה סיגנונות של ירק , גבינות , בשרים .
כל כך הרבה אפשרויות לארוחת צהריים
פשוט תקנו הרבה טורטיות ואת המצרכים הנדרשים להכנת המתכונים ו ב ה צ ל ח ה
👇🏼👇🏼👇🏼
מצרכים
- טורטיות
- שמן לטיגון
- ביצה
- פירורי לחם
- מילוי הטורטייה: בצל מטוגן , פיטריות ופירה .
אופן ההכנה
הכנת הפירה :
- בסיר עמוק מכניסים תפוחאי אדמה שקילפנו לפני בעזרת קולפן וחתכנו לרבעים .
- מוסיפים מים רותחים לסיר ומכסים עד לריכוך התפוחא.
- לאחר ריכוך התפוחא מעבירים למסננת לסינון המים.
- מרסקים את התפוחא בעזרת מועך פירה מוסיפים מעט חמאה וממשיכים לרסק .
- מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים טוב ומניחים בצד.
במחבת נון סטיק איכותית מטגנים במעט שמן קוביות בצל ופיטריות בעזרת כף עץ מערבבים עד להזהבת הבצל וריכוך הפיטריות , מכבים את האש.
טיפ חשוב: את המלית אפשר לעשות חלבי עם גבינות , או בשרי בעזרת בשר קצוץ בדיוק כפי שמכינים מלית לבורקס.
– בנתיים נחמם מחבת עם שמן
הרכבת הטורטייה :
- לוקחים טורטיה ומניחים באמצע חלק מעיסת הפירה ומעליו נפזר חלק מהפיטריות והבצל .
- נקפל את הטורטייה לצורת סיגר .
- לקערה קטנה נשבור ביצה ובעזרת מטרפה נערבב טוב , נניח את הטורטיה בתוך הביצה ונטבול אותה מכל הכיוונים.
- לצלחת גדולה נשפוך פירורי לחם , נעביר את הטורטייה שנטבלה בביצה לצלחת הפירורי לחם וגם אותה נכסה מכל הכיוונים .
- נטגן את הטורטייה מכל צדדיה עד להשחמה.
בתאבון 🤩