מצרכים
- שמן זית לטיגון
- 2 שיני שום כתושות
- חבילת פטריות שמפיניון טריות -250 גרם
- 4 כפות יין לבן
- 100 גרם ערמונים קלופים בשקית ואקום
- שמנת לבישול 250 מ
- מלח
- פלפל לבן
- בזיליקום מיובש
- חבילת ניוקי 400 גרם (רצוי טרי)
- מים לבישול
אופן ההכנה
מחממים במחבת 2 כפות שמן זית.
מטגנים קלות שתי שיני שום כתושות, מוסיפים חבילת פטריות שמפיניון טריות פרוסות(250 גרם) ומקפיצים חמש דקות (אפשר עם קצת יין לבן) עד שמפרישות חלק מהנוזלים.
מוסיפים 100 גרם ערמונים קלופים משקית מפוררים ידנית ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים מיכל שמנת לבישול, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל לבן, חצי כפית בזיליקום מיובש, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה כשלוש דקות לצמצום הרוטב ומורידים מהאש.
מרתיחים סיר עם 5 כוסות מים וחצי כפית מלח. מבשלים 400 גרם ניוקי עד שצף ,מסננים, מוסיפים למחבת עם הרוטב, מערבבים היטב ומגישים מיד
כנסו לדף המתכונים שלנו ותיהנו ממגוון ארוחות קלות וטעימות