הסיפור מאחורי המתכון
נאגטס עוף תוצרת בית, תמיד אהובים על המשפחה. פריכים וטעימים. הנאגטס האלה כל כך עדינים מטוגנים עד להזהבה יפה, ואף פעם לא מחזיקים מעמד זמן רב בביתי.
אז איך מכינים את הנאגטס הכי טעימים?! אין באמת תשובה שגויה בנושא הזה, מכיוון שזה מסתכם בהעדפה. כרגיל, יש לי העדפה די ברורה להכנת מזון בשיטות בריאות יותר ולכן בוחרת באפיה. כמובן שתופס גם בטיגון. אבל הכי טוב?! בנינג'ה גריל. ללא ספק
את הנאגטס האלה, ניתן להקפיא ואז להתכונן לטעמים שתוכלו להטביע בעצמכם בכל יום בשבוע. כל מה שנותר לעשות הוא להחליט על רטבים לטבילה! האם תשאירו את זה קלאסי עם קטשופ? האם תפעילו את המנגל? או שתלכו עם רוטב הברביקיו האולטימטיבי? נקי או ברוטב, מדובר במנה מנצחת לילדים ולמבוגרים המתגעגעים לילדות.
מצרכים
- 1 קילו חזה עוף
- 1 כוס קמח לכל מטרה
- 1 כפית מלח
- 3 ביצים גדולות
- 3 כוסות פירורי לחם פנקו
- ספריי שמן
- נייר אפיה
אופן ההכנה
חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל 2 ס\"מ.
שמים את הקמח והמלח בשקית קוקי ניילון אטומה.
טורפים את הביצים בצלחת רדודה.
מוסיפים את פירורי הלחם לצלחת רדודה שנייה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מוסיפים את קוביות העוף לשקית עם הקמח. סוגרים את השקית ואז מנערים אותה עד שקוביות העוף מצופים היטב. מנערים את עודפי הקמח מכל הנאגטס ואז טובלים אותם בצלחת הביצים הטרופות ולאחר מכן בפירורי הלחם. מצפים אותם מכל הצדדים. מניחים את נאגטס העוף המצופה על תבנית האפייה וחוזרים על תהליך עם שאר הנאגטס.
מחממים את התנור לחום 180-200 מעלות.
מסדרים חלק מנאגטס העוף בשכבה אחת בתבנית כך שהם לא יגעו אחד בשני. מצפים את נאגטס העוף בתרסיס שמן, ואז אופים אותם בתנור עד שהם פריכים ומבושלים, 15-20 דקות. הפכו אותם פעם אחת באמצע הבישול.