הסיפור מאחורי המתכון
מרק מושלם של עדשים כתומות ומזינות. מינימום עבודה להנאה מקסימלית. אחד המרקים שמככב אצלי במטבח, גם טעים וקליל, גם מזין ובריא במיוחד כיוון שכולו חלבון עדשים :) בתור אחת שמתאמנת ןמקפידה על תזונה בריאה, אני בהחלט שמה על זה דגש. אפשר לגוון את המרק עם תוספות משתנות כמו גרגירי חומוס או איטריות מרק. כאם הבאתי את המתכון הבסיסי, מתאים גם לילדים, מעט מרכיבים, מעט מאוד עבודה והרבה טעם.
מצרכים
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 6 כפות שמן
- 5-4 שיני שום , כתושות
- 1 בצל, פרוס לחצאי טבעות
- מלח ופלפל שחור
- חצי כפית תבלין כוסברה
אופן ההכנה
1. שוטפים את העדשים היטב במים בעזרת מסננת צפופה
2. שמים 3 כפות מהשמן בסיר, כותשים את השום, מוסיפים למחבת ומחממים כדקה על להבה בינונית, עד שהוא מתרכך, אך לא משחים.
3. מוסיפים את העדשים ו-6 כוסות מים מביאים לרתיחה, מתבלים במלח, בפלפל וכוסברה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות, עד שהעדשים רכות ומנימוחות (אם המרק סמיך מידי, מוסיפים עוד קצת מים רותחים).
4. בינתיים, מחממים היטב 3 כפות השמן הנותרות במחבת נון סטיק כבדה ואיכותית . מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הבצל למרק המוכן, ביחד עם השמן שנותר במחבת.
5.מוזגים את המרק בצלחת הגשה. בעזרת מסחטת לימון ידנית סוחטים מיץ לימון מלמעלה ומגישים.
אפשר לקשט בעלי כוסברה / פטרוזיליה מעל וטפטוף של שמן זית.
בתיאבון 🙂