הסיפור מאחורי המתכון
אי שם בגרמניה באחד הטיולים שלנו כשהילדים עוד היו קטנים
הזדמן לנו להיכנס למסעדה מקומית ושם נתקלנו בפעם הראשונה בצורת ההגשה של מרק בתוך כיכר לחם המהווה את הצלחת בעצם.
במקור המרק שהוגש לנו היה מרק בצל מוקרם
אבל זה בהחלט מתאים כמעט לכל מרק
אנחנו מעדיפים את זה בחורף עם ספק מרק ספק תבשיל
מצרכים
- לחם עגול כמספר הסועדים
- חבילת עדשים כתומות
- קוביות משני גזרים
- 4 שיני שום
- 2 גבעולי סלרי כולל העלים
- בצל גדול קצוץ
- קוביות קטנות מ-2 תפוחי אדמה בינוניים
- רבע כפית כורכום, חצי כפית כמון, כף פפריקה אדומה מתוקה
- 3 כפות שמן קנולה
- מלח, פלפל שחור, כף מרק עוף
- 2 עגבניות מגורדות
אופן ההכנה
הכנת המרק
בסיר נון סטיק איכותי מוזגים את השמן ואת התבלינים
עם כף עץ או סיליקון מערבבים את התבלינים עד לבעבוע
מוסיפים את הבצל, תפוחי האדמה, הגזר הסלרי והשום ומערבבים שיספגו את טעם התבלינים
בשלב הזה מוסיפים מים לכיסוי המרכיבים ומביאים לרתיחה
טיפ:
אני מוסיף לכוס המים חמים כפית קורנפלור לעיבוי נוזל המרק כך הוא יוצא עם מרקם סמיך יותר- לא חובה אני מעדיף כך 🙂
בפומפייה, מגרדת או מעבד מזון ידני מגררים עגבנייה ומוסיפים לתבשיל ומערבבים
מוסיפים את העדשים הכתומות (לאחר שטיפה במסננת) לתבשיל ומערבבים
מוסיפים מים עד לכיסוי מוחלט של כלל המרכיבים
מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה על אש בינונית.
הלחם.
בעזרת סכין לחם חותכים את החלק העליון של הלחם
מרוקנים את תחולת הלחם אבל לא עד הסוף
מהדקים את השאריות לדפנות ולתחתית הלחם
מברישים את החלק העליון של הלחם בשמן זית ומכניסים לתנור להתקשות
ממלאים את הלחם במרק סוגרים עם החלק החתוך ומגישים
הערה חשובה:
אפשר לעשות את המרק הזה גם בגרסה בשרית פשוט בתחילת התהליך השלב הראשון לאחר פתיחת התבלינים הוא הכנסת הבשר לערבוב וקבלת טעמים של התבלינים
חשוב לחתוך את הבשר לקוביות קטנות במיוחד בכדי לא להכביד על המנה עוד יותר