הסיפור מאחורי המתכון
בצק ספידי הוא בצק מהיר שלא זקוק להתפחה בצק מעולה פריך מבפנים וקריספי מבחוץ.
יש אפשרות למלא את הבצק בכל סוגי מילוי שנפשכם חושקת.
גבינות, עוף , ירק , בשר ....
בהצלחה :)
מצרכים
- מצרכים לבצק: 2 כוסות קמח
- חצי כוס שמן
- חצי כפית אבקת אפיה
- חצי כוס מים רותחים
- כפית שטוחה מלח.
- מצרכים למילוי: חצי קילו בשר טחון
- בצל קצוץ
- 4 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
אופן הכנה למילוי:
- במחבת רחבה נטגן בצל עד לשקיפות.
- נוסיף את הבשר ונפורר אותו היטב.
- נוסיף מלח ופלפל
- נטגן עד לשינוי צבע הבשר ונעביר למסננת ונצנן.
אופן הכנת הבצק:
- בקערה גדולה נלוש את כל חומרי הבצק לכדור.
(אין צורך בהתפחה).
- בעזרת קלף לחיתוך בצק נחלק את הבצק ל 2 חלקים ונרדד בעזרת מערוך את הבצק על משטח משומן.
- בעזרת קורץ עוגיות גדול נקרוץ עיגולים מהבצק, כל עיגול נמלא בכפית מהמילוי.
- נסגור את העיגול לחצי ונהדק קצוות נניח תבנית מרופדת בנייר אפיה , הכי נוח זה להשתמש במכשיר להכנת כיסונים כך המאפה יוצא אחיד ומדויק
- בעזרת מברשת סיליקון נמרח ביצה טרופה ונפזר שומשום.
נכניס לתנור חם על 175 מעלות ל 20-30 דק עד להשחמה .
בתאבון 🙂