הסיפור מאחורי המתכון
הפיקו את המקסימום משאריות האורז עם המתכון הקל הזה לארנצ'יני (כדורי אורז) ממולאים במוצרלה ומוגשים עם רוטב מרינרה חם. הטעם הראשון שלי של ארנצ'יני אותנטי, או כדורי אורז איטלקיים, היה ב-אמיליה רומנה, במסעדה מקומית קטנטנה בעיירה איטלקית.
לעולם לא אשכח את הביס הראשון שלי של ארנצ'יני, כאשר עיני התרחבו לרווחה למראה כדורי האורז בגודל בייסבול המצופים בפירורי לחם, מטוגנים בשמן עמוק ומוגשים על מצע של מרינרה אדומה בוהקת. הם היו איום משולש מוחלט: פריך, קרמי וצ'יזי.
אם אורז מטוגן זה לא הקטע שלך, אז ארנצ'יני הם התירוץ האולטימטיבי לנצל את מה שנשאר מהאורז הישן במקרר.
למרות שמתכוני ארנצ'יני רבים מתחילים עם בסיס ריזוטו, זה בהחלט מקובל לדלג על ערבוב של 20 דקות ולהתחיל עם אורז ישן.
מצרכים
- 2 כוסות אורז לבן מבושל, מקורר
- 1 כוס פירורי לחם בסגנון איטלקי
- 1/2 כוס פרמזן מגורר
- 3 ביצים
- 8 קוביות קטנות מוצרלה טרייה
- שמן, לטיגון
- 1 כוס רוטב מרינרה קנוי או ביתי
אופן ההכנה
הניחו סיר גדול עם תחתית כבדה על אש בינונית והוסיפו מספיק שמן, כ-4 סנטימטרים בסיר.
ערבבו את האורז, הפרמזן וביצה אחת בקערה בינונית ועיסו היטב בידיים כדי לאחד טוב טוב את התערובת.
יוצרים כל ארנצ'יני על ידי נטילת חלק קטן מהתערובת, יוצרים כדור ולוחצים עליו על מנת להשטיח אותו מעט ושמים קוביית מוצרלה אחת בתוך כל כדור. חוזרים על תהליך זה ליצירת 8 כדורי ארנצ'יני.
טורפים יחד את 2 הביצים הנותרות. טובלים כל ארנצ'יני בבלילת הביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם, מנערים את העודפים.
ברגע שהשמן מגיע לחום בינוני – גבוה, מניחים 2 או 3 מהארנצ\'יני לסיר ומטגנים אותם עד להזהבה מושלמת מכל הצדדים.
השתמשו בכף מחוררת כדי להוציא את הארנצ'יני המטוגנים מהסיר ולהעבירם לצלחת מרופדת במגבת נייר.
ממליחים מיד את הארנצ'יני. חוזרים על תהליך הטיגון עם כדורי הארנצ'יני הנותרים.
מגישים את הארנצ\'יני חם עם תוספת של רוטב מרינרה חם
בקוק שופ תוכלו למצוא מגוון עצום של סירים ומחבתות לכל מטרה במחירים מעולים