חריימה לארבע מנות - cook shop
פורסם ב

חריימה לארבע מנות

מאת : איציק שבו

הסיפור מאחורי המתכון

כמי שגדל בבית מרוקאי הייתה את המלחמה הנצחית בין הדגים המרוקאים המפורסמים  

לבין החריימה הטריפולטאי .

לדג המרוקאי מקום של כבוד והא מככב בכל ער שבת ומנת חובה בכל חג .

במעגלים הסובבים אותי תמיד בלבלו בין דג מרוקאי לבין החריימה ובנימת מה של גיחוך אמרו נו מה ההבדל ביניהם .

אז ערב שישי אחד החלטתי לעשות סדר בדברים 

ועל השולחן היו 2 מנות דגים מסורתיות וסוף סוף החברים הבינו שאכן שניהם דגים , אכן שניהם חריפים , אכן שניהם מהמטבח הצפון אפריקאי - אבל הם במהות הם שונים לחלוטין .

מצרכים

  • 4 חתיכות פילה מדג שמן כגון : לוקוס , לברק, דניס או בכל דג ים לבן ( בשום מקרה אין להשתמש בדג טונה זה פשוט יצא יבש )
  • 10 עגבניות , אפשר גם עגניות מרוסקות מקופסה למי שמקצר תהליכים .
  • שיני שום קלופות מראש שלם
  • 6-8 פלפל סודני חריף ויבש
  • 4 פרוסות לימון דקות
  • תבלינים : כף גדושה פפריקה אדומה בשמן, כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, מלח , פלפל צ'ומה קופסת רסק עגבניות קטנה ( לא חובה פשוט נותן צבע עמוק )
  • רבע כוס שמן .
  • רבע צרור כוסברה טרייה ( להגשה )

אופן ההכנה

הסוד בדגים הוא הטריות שלהם , לכן חשוב לרכוש את הדגים למנה באותו היום .

גם אם לא מאוד חשוב שהדגים יהיו בטמפרטורת החדר לאחר שהגירו את כל הנוזלים , רצוי לעטוף בגבת שתספוג לתוכה את הנוזלים .

את העגבניות חולטים לאחר שביצענו חריצה בצורת X בחלקם העליון בכדי שיהיה קל לקלף

מוציאים ומניחים להתקרר

בזמן הזה פורסים את שיני השום לפרוסות דקות , ומפזרים בתחתית הסיר .

את הפלפלים שוטפים טוב טוב ומניחים בתחתית הסיר .

מוסיפים את התבלינים יחד עם השמן ומערבבים כ-2 דקות .

את העגבניות מרסקים בעזרת מעבד מזון או מוט בלנדר .

מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה .

מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים .

מניחים את פרוסות הלימון ומבשלים כחצי שעה

מניחים את נתחי הדג מבשלים עוד כ- 10 דקות .

לאחר כיבוי האש או ממש בזמן ההגשה אפשר לפזר כוסברה טרייה קצוצה .

הצטרף לניוזלטר שלנו

מבצעים הנחות וקופונים יחודיים לחברי הניוזלטר!

בהצטרפות ישלח אליכם במייל שם משתמש וסיסמא לאתר.

הנתונים האישיים שלך ישמשו לעיבוד הזמנתך, לתמוך בחוויה שלך בכל אתר אינטרנט זה ולמטרות אחרות המתוארות במדיניות הפרטיות שלנו. מדיניות פרטיות.

*/