מצרכים
- 1.2 ק"ג בשר טחון
- שומן {לא חובה}
- 2 בצלים לבנים קצוצים דק
- כוס מי סודה
- מלח
- פלפל
- ברביקיו או קטשופ {אופציונלי}
אופן ההכנה
המבורגר זה לא ג'אנק
שמים בקערה את בשר והשומן
מטגנים את הבצל, מסננים מהשמן, מצננים ומוסיפים לקערה.
מוסיפים כוס מי סודה {אל תפחדו זה נספג }, מלח ופלפל.
אם רוצים להוסיף ברביקיו או קטשופ,זה הזמן , זה מוסיף את המתיקות לקציצה.
לשים את התערובת {לא כמו בצק בעדינות}, אך לא יותר מדי על מנת שלא תצא לכם קציצה דחוסה.
מכסים ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים עד לספיגת טעמים.
מוציאים מהמקרר, מכינים את ההמבורגר או free style בעזרת הידיים {להזהר לא לדחוס} או בעזרת רינג ייעודי.
ועכשיו הכל תלוי ברמת הרעב שלכם, אם ממש רעבים אפשר כבר לצלות ולאכול…
אבל, אם רק תתאפקו ותתנו לו מנוחה של שעה בתבנית, מובטח לכם תענוג אמיתי של ספיגת טעמים, אני לפעמים משאירה לילה שלם ולפעמים אני מכינה כמות גדולה וזה השלב שאני מכניסה למקפיא שיהיה לנו מוכן בהיכון שלוף.
את ההמבורגר ניתן לצלות במספר דרכים:
מחבת פסים,פלנצה, גריל נינגה , מנגל ועוד…
בתאבון