הסיפור מאחורי המתכון
המתכון האהוב מתאים לאירוח לארוחת בוקר קלילה וגם ערב :)
מצרכים
- חצילים
- שמן
- מלח פלפל
אופן ההכנה
לפרוס את החצילים ( בצד הארוך שלהם ) במנדולינה איכותית
להשרות עם מלח ומים למספר שעות
להוציא את החצילים להניח על רשת צינון על מנת שיוציאו את עודפי הנוזלים שנספגו בהם.
בעזרת מברשת סיליקון או ספריי שמן מורחים את השמן על פרוסות החצילים
להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להשחמה
בזמן שהחצילים בתנור מכינים את מלית הגבינה ניתן גם לפרוס את גבינת הפטה למלבנים עבים .
לאחר קירור קל של החצילים מניחים את המלית או קוביות הגבינה בקמה אחד וגוללים כל חציל
טיפ :
בכדי למנוע את פתיחת הגלילות מומלץ להניח ישירות על הכלי בו אנחנו מתכוונים להגיש את המנה או לחלופין לנעוץ קיסם עץ במרכז הגליל ובכך בעצם לוודא שהוא נשאר שלם נוח לאכילה.