הסיפור מאחורי המתכון
כשיש תינוק בררן באוכל בבית קצת בעייתי
הוא מאוד אוהב פתיתים אז חשבתי עם מה אני יכולה לשלב לו שיהיה קצת ערך תזונתי כלשהו
אז נבחר הבולונז
קל להכנה וטעים גם למבוגרים ( גם אני אכלתי 😁)
תהנו
מצרכים
- 2 כוסות פתיתים
- בצל חתוך לקוביות
- עגבנייה מגורדת
- כף רסק עגבניות
- חצי כפית שום כתוש
- תבלינים: פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, כמון, אבקת מרק עוף, מעט בהרט.
- קציצות בשר טחון( קפואות שהיו לי מוכנות במקפיא)
- מים רותחים
- שמן קנולה
אופן ההכנה
בדרך כלל אנחנו מכירים את הבולונז עם פסטה אבל בישראל כמו בישראל הילדים אוהבים פתיתים
אז עם קצת תעוזה וקמצוץ חוצפה ישראלית חיברנו בינהם והאמת יצא מעולה !
הכנת רוטב בולונז:
בסיר איכותי עם ציפוי שאינו נדבק מחממים 2 כפות שמן קנולה ומטגנים בצל עד להשחמה.
מוסיפים את הקציצות של הבשר ,
בעזרת כף עץ ( חשוב שזה יהיה מעץ בכדי לא לפגוע בציפוי הסיר ) מרסקים אותן לפירורים ומערבבים עד לשינוי צבע.
בעזרת כותש שום כותשים את השום ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את רסק העגבניות ,העגבניה והתבלינים ומערבבים.
מוסיפים מים מורתחים עד כיסוי הרוטב ומערבבים.
מנמיכים לאש קטנה ומכסים ל 20 דק והרוטב מוכן.
עד שהרוטב יהיה מוכן מכינים את הפתיתים בסיר נפרד לפי הוראות יצרן .
אני אוהבת להוסיף מלח פלפל ומרק עוף לפתיתים בנוסף .
כל שנותר הוא לחכות שהפתיתים מוכנים והרוטב שלנו מוכן לערבב ביניהם
בתאבון 🙂